често уриниране нощем при мъжете

Често уриниране нощем при мъжете е един от неприятните симптоми на простатна хиперплазия. Според статистиката около 83% от диагностицираните лица от мъжки пол стават по няколко пъти през нощта, за да уринират. Научете повече за проблема и възможните решения от редовете по-долу.

Ето защо увеличената простата води до често уриниране нощем при мъжете

Доброкачествената хиперплазия на простатата е състояние, при което тъканта на простатната жлеза се разраства и притиска пикочния канал (уретрата). Стеснената уретра кара мускулите на пикочния мехур да се свиват по-силно, за да се изведе урината от мехура. С времето мускулите заякват и стават силно чувствителни. В резултат пикочният мехур започва да се свива дори, когато има малки количества урина. Така предизвиква чести позиви за уриниране по всяко време на денонощието (особено нощем). Поради стеснената уретра мехурът не може да се изпразни напълно и се слага началото на омагьосан кръг, от който трудно се излиза.

Потенциални последствия от често уриниране нощем при мъжете с доброкачествена хиперплазия на простатата

Честото нощно ставане за уриниране може сериозно да влоши качеството на живот на засегнатите мъже. То е причина за проблеми със съня, повишена сънливост през деня, липса на концентрация, влошена памет, лесна умора и понижено настроение. При по-възрастните мъже крие опасност от падане и фрактури.

Общи препоръки за справяне с често уриниране нощем при мъжете с простатна хиперплазия

Експерти от Световната здравна организация (СЗО) препоръчват на мъжете с уголемена простата, които страдат от често уриниране (особено нощем) да:

  • намалят приема на напитки (най-вече алкохолни) следобед
  • не приемат храни и напитки с диуретичен ефект
  • избягват тютюнопушенето
  • контролират теглото си
  • сведат до минимум консумацията на червено месо, сол, захар и наситени мазнини
  • включат в ежедневното си меню повече зеленчуци, плодове, бобови растения, пълнозърнести храни и растителни мазнини
  • водят активен начин на живот
  • спят по гръб, тъй като в тази позиция на тялото не се оказва излишен натиск върху пикочния мехур

И природата е помислила как да се преодолее честото уриниране нощем при мъжете с уголемена простата, предоставяйки им…

Простабор Форте/Prostabor® Forte – изцяло природен продукт, който по естествен начин помага за справяне с простатните оплаквания. Положителното въздействие на този природен дар се дължи на висококачественият стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето (Сереноа репенс). Всяка капсула съдържа оптимално количество от активната съставка – 320 mg. За ефективността на продукта допринася и фармацевтичната форма Solucaps (течни капсули), която осигурява цялостно усвояване на съставката и по-бързо действие.

Приемът е удобен – по 1 капсула веднъж дневно. Това улеснява значително придъжането към терапията и е съществена предпоставка за добри резултати.

Освен че помага за поддържането на нормална функция на простатата и пикочо-половата система, продуктът оказва положителен ефект върху сексуалната функция. Напълно безопасен е и е подходящ за продължителен прием.

borola