алкохол простата

Господа, прекомерната консумация на алкохол може да влоши симптомите на уголемена простата. Честата злоупотреба със спиртни напитки повиша и риска от развитие на злокачествени заболявания на жлезата. Защо алкохолът е враг на простатата – научете в следващите редове.

Консумацията на алкохол причинява възпаление и влошава симптомите на уголемена простата

Доброкачественото уголемяване на простатата се характеризира с възпаление на простатната жлеза, разрастване на тъканта ѝ и поява на характерни симптоми. Към тях спадат трудност при уриниране, поради притискане на уретрата. Алкохолът, от своя страна, проявява възпалителен ефект в организма. По този начин влошава вече съществуващата инфламация на простатните клетки и обостря симптомите.

Алкохолът има диуретичен ефект, който повишава нуждата от уриниране

Алкохолните напитки имат изразен диуретичен ефект. Това означава, че повишената им употреба увеличава количеството на урината, респективно и позивите за уриниране. Токсините в спиртните напитки повлияват продукцията на антидиуретичния хормон, известен като вазопресин. Функцията му е да „съобщи” на бъбреците да реабсорбират водата. При консумация на алкохол обаче, той сигнализира на мозъка, че е време да посетите тоалетната. По този начин алкохолът също съдейства за дехидратиране на организма. Той „дразни” пикочния мехур, като това допринася за обостряне на симптомите на простатна хиперплазия. Алкохолът потенциално може да доведе до свиване на шийката на пикочния мехур, което води до задържане на урина и усещане за непълно изпразване на мехура.

Употребата на алкохол изчерпва запасите от минерали и обостря уринарните проблеми при увеличена простата

Алкохолът буквално източва запасите на важни минерали в организма, като магнезий и цинк, и витамини от група B. Изследвания показват, че цинкът може да инхибира 5-алфа-редуктазата. Този ензим е отговорен за превръщането на тестостерона в дехидротестостерон. Изглежда, че този минерал показва известна способност да инхибира тези андрогени чрез свързване с рецептори в простатната жлеза. Това би могло да обясни способността му да повлиява положително върху симптомите на уголемената простата.

Изчерпването на запасите от важни вещества в организма негативно засяга функциите на бъбреците, мускулите и нервите. Резултатът се изразява в нарушаване и на навиците за уриниране – увеличаване на позивите и затрудняване на процеса на уриниране. Това може да доведе и до ноктурия – дискомфортно състояние, което се характеризира с честа нужда от уриниране през нощта.

Удачна стратегия за облекчаване на симптомите на уголемена простата

Преустановяването на вредните навици, като прекомерна употреба на алкохол, нездравословно хранене и тютюнопушене е удачен способ за облекчаване на простатната хиперплазия. Следващата стъпка е стартиране на прием на природно средство за алтернативна терапия на доброкачествено уголемяване на простатата. Специалистите препоръчват на мъжете с този проблем да се насочат към Простабор Форте/Prostabor® Forte. Продуктът съдържа едно от най-мощните природни средства за облекчаване на уголемената жлеза – Сао Палмето. Във всяка капсула ще откриете 320 мг чист и висококачествен екстракт от плодовете на лечебното растение. Активната съставка съдейства за потискане на ензимните системи, които нарушават баланса на половите хормони и причиняват уголемяване на простатата.

Редовният прием на продукта допринася за намаляване размера на простатната тъкан, овладяване на отока и възпалението ѝ. Подобрява уринирането, намалява честотата на позивите и иритацията на пикочния мехур. Тези ефекти довеждат и до подобряване на сексуалните функции и самочувствието на мъжете. Напълно безвредният състав го прави изключително подходящ за продължителна употреба.

borola