неволно изпускане на урина при мъжете

Уголемената простата често е причина за неволно изпускане на урина при мъжете. Научете повече за този смущаващ проблем, познат още като уринарна инконтиненция.

Рискови фактори за неволно изпускане на урина при мъжете

Факторите, които увеличават риска от уринарна инконтиненция при мъжете с увеличена простата, са:

Възраст

С напредване на възрастта нараства възможността за неволно уриниране при мъжете. Причината е проста – мускулите на пикочния мехур и уретрата се отпускат и позивът за уриниране не може да бъде контролиран.

Наднормено тегло и затлъстяване

Излишните килограми оказват натиск върху пикочния мехур и околните мускули. Това прави изтичането на урина изключително лесно особено при кихане или кашляне.

Тютюнопушене

Наред с всички вреди, които този вреден навик причинява, той води и до т.нар. пушаческа кашлица. Тя е влажна с обилно отделяне на храчки и често е причина за отключване на инконтиненция.

Фамилна обремененост

Ако близък член на семейството има уринарна инконтиненция (родители, братя, сестри), това поставя мъжете в по-голям относителен риск от поява на оплакването.

Съпътстващи заболявания

Някои неврологични заболявания, диабетът и бъбречните болести също са предпоставка за развитие на уринарна инконтиненция при мъжете.

Евентуални нежелани последици от неволно изпускане на урина при мъжете

Продължителната уринарна инконтиненция може да доведе до:

Кожни проблеми

Постоянният контакт на кожата с урината е основна причина за появата на обриви, кожни инфекции и рани.

Инфекции на пикочните пътища

Нелекуваната инконтиненция при мъжете повишава опасността от повтарящи се инфекции на пикочните пътища.

Нарушаване на нормалния ритъм на живот – една от най-неприятните последици от неволно изпускане на урина при мъжете

Инконтиненцията може да повлияе негативно върху социалните, работните и личните взаимоотношения на мъжете.

Превенция на неволно изпускане на урина при мъжете

Инконтиненцията невинаги може да бъде предотвратена. За ограничаване на риска от появата ѝ помага:

  • поддържане на здравословно тегло
  • практикуване на упражнения за тазовото дъно
  • избягване на храни и напитки, които дразнят пикочния мехур и предизвикат по-често уриниране (кафе, алкохол, ферментирали продукти)
  • прием на повече фибри, тъй като тези вещества предотвратяват развитието на констипация (запек), която е честа причина за поява на инконтиненция
  • отказване от тютюнопушенето
  • справяне с увеличената простата

Природен продукт, който намалява размера на простатата и така бори неволното изпускане на урина при мъжете

Простабор Форте/Prostabor® Forte е препоръчван от уролозите у нас като средство за съпътстваща терапия при лечение на уголемена простата и свързаната с това инконтиненция. Това е продукт с природен състав, който повлиява отока на простатната жлеза и потиска разрастването на простатната тъкан. При редовна употреба облекчава симптомите на хиперплазия на простатата и нормализира уринирането.

Силата на продукта е в активната съставка – висококачествен стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето (Сереноа репенс) – 320 mg. Още по-голяма ефективност гарантира иновативната фармацевтична форма (Solucaps), която се усвоява по-бързо и цялостно от мъжкия организъм.
Продуктът е безвреден и има отлична поносимост дори при продължителна употреба. Приема се 1 път на ден, което улеснява придържането към терапията. Влияе положително на сексуалната функция.

borola