простата инфекции

Мъжете с уголемена простата често страдат и от още един здравословен проблем, а именно инфекции на уринарния тракт. Защо това е така и какво е решението, което таргетира и двете състояния – узнайте в следващите редове на публикацията.

Повече за уринарните инфекции при мъжете

Известно е, че жените са по-предразположени към развитие на уринарни инфекции поради по-късата уретра. Тази анатомична особеност позволява на бактериите да достигнат по-бързо и лесно до пикочния мехур. Нужно е да се отбележи обаче, че представителите на силния пол също не са защитени от уроинфекции. Според Националната медицинска библиотека, уринарната инфекция може да засегне всяка част от пикочната система, включително уретрата, пикочния мехур, пикочопроводите, бъбреците, дори и простатата.

Отделителната система се бори с инфекциите, като създава силен поток от урина, който да изхвърли патогенните бактерии извън тялото. Но дори и перфектно проектираната система понякога не успява да се справи с бактериите и да избегне инфекция.

Уголемена простата – честа причина за развитие на уринарни инфекции при мъжете

Доброкачествената хиперплазия на простатата е една от най-честите причини за уринарни инфекции при мъжете. Това е така поради смущенията, които уголемената жлеза създава. Основната защита на пикочния мехур срещу инфекции е естественото отделяне на урина. Именно нормалното уриниране може да бъде възпрепятствано от разрастването на простатната жлеза, която се намира от двете страни на уретрата. Уголемяването ѝ притиска уретрата и блокира пътя на урината. Резултатът се изразява в затруднено уриниране, непълно изпразване на пикочния мехур и задържане на урина в него. Това създава благоприятна среда за развитие на бактерии и възникване на уроинфекция.

Много мъже, веднъж развили уринарна инфекция, започват все по-често да страдат от такива. Това е така, защото бактериите могат да се „крият” в простатната тъкан. В резултат е трудно да се елиминират причинителите на инфекции, дори при продължителен курс на антибиотично лечение.

Природно решение за предпазване от уринарни инфекции и поддържане на здрава простата

Съществува продукт за добро здраве на простатата и уринарната система. Мъже, насочете вниманието си към Простабор Форте/Prostabor® Forte. Природното средство съдържа висококачествен стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето (Сереноа репенс). Лечебното растение е познато от древността със своите мощни свойства, насочени към овладяване на разрастването на простатната тъкан и облекчаване на съпътстващите симптоми. Редовният прием на продукта съдейства за успешно намаляване размера на простатата и подобряване на уринирането. По този начин възпрепятства задържането на урина и намалява опасността от развитие на уринарни инфекции. Премахва възпалението и отока при дразнене на пикочния мехур.

Продуктът се препоръчва от специалистите като природна алтернатива на синтетичните медикаменти за уголемена простата, която проявява съизмерим ефект без противопоказания. Намира се под формата на течни капсули за бързо и цялостно усвояване от организма. Може да се приема продължително време, като има много добра поносимост.

borola