риск от уголемяване на простатата

В тази статия ще отговорим на един наболял въпрос, а именно кои мъже попадат в риск от уголемяване на простатата. По този начин целим да повишим осведомеността по проблема и нуждата от профилактика срещу заболявания на простатата.

Възрастните мъже са в най-висок риск от уголемяване на простатата

Възрастта остава основен рисков фактор за заболявания на простатата. С увеличаване на годините нараства и размерът на простатната жлеза. Опасността от развитие на доброкачествена простатна хиперплазия е най-голяма при мъжете над 50-годишна възраст. Почти всички мъже над 80 години развиват доброкачествена хиперплазия, като при някои не се наблюдават симптоми.

Мъжете с фамилна предразположеност

Гените играят съществена роля при поява на проблеми с простатата. Ако ваш близък роднина страда от заболяване на простатата, рискът и вие да го развиете става значително по-голям.

Представителите на някои етноси

Истината е, че уголямаване на простатата може да засегне всеки мъж, независимо от неговия етнически произход. Но мъже от определени етноси са по-предразположени. Чернокожите и испаноговорящите мъже попадат в по-висок риск от заболявания на простатата. Причината за това може да се корени в някои генетични различния или метаболитни заболявания, по-характерни за дадения етнос.

Мъжете с диабет и сърдечно-съдови заболявания са с увеличен риск от уголемяване на простатата

Страдащите от диабет е много по-вероятно да развият заболявания на простатата с по-тежка симптоматика. Проучване посочва, че компонентите на диабет тип 2 – високи нива на кръвна захар, инсулинова резистентност и затлъстяване, увеличават прогресията на простатната хиперплазия.
Сами по себе си, сърдечните заболявания не причиняват уголемяване на простатата. Но могат да допринесат за задълбочаване на рисковите фактори, като високо кръвно налягане и затлъстяване.

Мъжете със степен на затлъстяване

Мъжете с голям процент подкожни мазнини имат по-високи нива на женските полови хормони естрогени. Това може да предизвика хормонален дисбаланс, който да доведе до увеличаване на размера на простатната жлеза. Затлъстяването е част и от голяма група смущения, наречена метаболитен синдром. Той се асоциира с хиперплазия на простатата.

Тези мъже, които водят нездравословен начин на живот

Заседналият начин на живот, нездравословните навици на хранене и зависимостите повишават опасността от заболявания на простатата. Комбинацията от тези неблагоприятни практики увеличава рисковите фактори за уголемяване на простатата и утежнява симптомите.

Профилактика при риск от уголемяване на простатата и работещо решение при възникване на проблема

Мъже, вече знаете кои са рисковите фактори, водещи до доброкачествено уголемяване на простатата. Взимането им под внимание може да ви помогне да се защитите или успешно да овладеете простатната хиперплазия. Друго работещо решение за профилактика и природно лечение на уголемена простата, е Простабор Форте/Prostabor® Forte. Продуктът е мощна натурална алтернатива на синтетичните медикаменти за уголемена простата. Съдържа стандартизиран екстракт от Сао Палмето (320 mg), с висока чистота и качество. Активната съставка повлиява простатната жлеза по няколко начина. Потиска ензимните системи, причиняващи дисбаланс на хормони и уголемяване на простатата. Овладява възпалението и отока, като по този начин намалява разрастването на простатната тъкан. Улеснява уринирането и облекчава съпътстващите иритативни смущения. Съдейства за запазване и подобряване на мъжката сексуална функция. Продължителният му прием е напълно безопасен за здравето.

borola