какво е вредно за простата

Предлагаме ви да прочетете статията, за да научите отговорите на въпроса „какво е вредно за простата”. В следващите редове ще разобличим най-големите врагове на тази толкова важна жлеза за мъжете.

Дехидратация

За да се справят с нуждата от често уриниране, което е сериозен проблем при проблеми с простатата, много мъже започват да приемат по-малко вода от необходимото дневно количество. Вместо да помага обаче, това пречи. Нарушава се водният баланс в организма и се повишава риска от запек, което е предпоставка за задълбочаване на проблема. Поради всичко казано дотук е важно всеки мъж да приема достатъчно вода. Водният прием трябва да бъде ограничен само в изключителни ситуации, например преди дълго пътуване.

Злоупотреба с алкохол и тютюнопушене

Алкохолът има силно изразен диуретичен ефект, което означава, че прекомерният му прием увеличава позивите за уриниране. Това на свой ред дехидратира организма и допринася за обостряне симптомите на простатна хиперплазия. Едно от най-неприятните неща, които могат да се случат под негово въздействие е свиване на шийката на пикочния мехур, което води до усещане за непълно изпразване на мехура.

Тютюнопушенето е не по-малко опасно от приема на алкохол в неограничени количества. То е осоновен рисков фактор за проблеми с пикочните пътища и доказано влошава симптомите на уголемена простата.

Ето защо е необходимо да бъдат положени усилия за отказване на тези две вредни привички.

Наситени мазнини, захар, пикантно и кисело – това е особено вредно за простатата и нейните функции

Всичко изброено по-горе е причина за влошаване на общото здравословно състояние на мъжете. Въпросните храни крият опасност от покачване на теглото и развитие на сърдечно-съдови заболявания, което само вреди на простатата. Неслучайно специалистите съветват да се яде умерено и здравословно.

Заседнал начин на живот

Обездвижването е причина за покачаване на теглото, а оттам и за влошаване работата на простатата. Именно поради това то не бива да се допуска. Силно препоръчително е да се намери време за спорт в забързания ден, като за оптимални резултати е желателно да се комбинира изпълнението на аеробни (плуване, ходене, бягане) със силови упражнения (вдигане на тежести или тренировки със собствено тегло).

Разбрахте какво е вредно за простата. Време е да научите какво е полезно за нея

Специалистите по мъжко здраве у нас приканват мъжете да си осигурят прием на Простабор Форте/Prostabor® Forte при простатни проблеми. Това е изцяло природен продукт, който понижава отока и възпалението, и подпомага функцията на простатата. Благотворното действие се дължи на оптималното количество високопречистен екстракт от Сао Палмето (Сереноа репенс) във всяка капсула – 320 mg. За ефективността на продукта допринася и иновативната фармацевтична форма – Solucaps (течни капсули), които осигуряват по-бързо и цялостно усвояване на активната съставка. Безспорно преимущество е и удобният прием – само по 1 капсула дневно, което е икономически изгодно и улеснява придържането към терапията. Последно, но не по важност – подуктът има положителен ефект върху сексуалната функция. Безвреден е и е подходящ за продължителен прием.

borola