бъбреци и простата

Може да съществува връзка между увредените бъбреци и простата. Мъжете, които изпитват симптоми на затруднено уриниране в резултат на доброкачествено уголемена простата, са в три пъти по-висок риск от хронични бъбречни заболявания. Това твърди проучване на Mayo Clinic, публикувано в месечно издание на Kidney International. Научете повече, като изчетете публикацията до край.

Потенциална връзка между увреждане на бъбреци и простата

Знае се, че уголемената простата и бъбречните заболявания причиняват редица здравословни неразположения и проблеми сред възрастните мъже. Хронично заболяване на бъбреците се развива при невъзможност на бъбреците да изхвърлят отпадните вещества от метаболитните процеси и да поддържат правилен баланс на течности и химикали в организма. В резултат отпадните продукти се натрупват и стават токсични, като причиняват бъбречно заболяване.

Простатната жлеза е локализирана под пикочния мехур, като обгражда горната част на уретрата – тръбичката, която извежда урината извън тялото. „Разрастването на простатата може да причини запушване на изхода на пикочния мехур.”, твърди д-р Руле, нефролог от Mayo Clinic, който провежда изследването. „Обструкцията на пикочния мехур може да доведе до дискомфорт или невъзможност за изпразване на мехура, слаба струя и чести позиви за уриниране през нощта. Може да предизвика и уголемяване и увреждане на пикочния мехур.”

„Изненадани сме колко бъбречни заболявания могат да се дължат на уголемена простата”, заявява д-р Якобсен, съавтор на изследването.

Препоръки на специалистите

За предпазване на бъбреците от увреждане, както и за подобряване на състоянието при бъбречно заболяване, е нужно да се третират и други съпътстващи състояния. Намаляването на размера на уголемената простата допринася за облекчаване на запушването на пикочния мехур и улесняване на уринирането.

Изследователите се надяват резултатите от проучването да насърчат специалистите и пациентите да разглеждат уголемената простата като потенциален фактор за бъбречни заболявания. „Мъжете с хиперплазия на простатата могат да се нуждаят от изследвания, които да установят дали състоянието не причинява увреждане на бъбреците”, подчертава Якобсен.

Удачно алтернативно решение при доброкачествено уголемяване на простатата

За овладяване на уголемената простата, облекчаване на симптомите и предпазване от увреждания на бъбреците, заложете на Простабор Форте/Prostabor® Forte. Продуктът предоставя алтернативно решение за натурална терапия, която има ефективността на синтетичните препарати, но няма противопоказания. Ефикасността и безопасността на продукта се дължат на чистотата и мощното действие на активната съставка – 320 mg екстракт от Сао Палмето. Лечебното растение има всепризнати свойства за намаляване размера на жлезата и подобряване на уринирането. Намалява възпалението и отока, облекчава дискомфорта при иритация на пикочния мехур. Съдейства за запазване и дори подобряване на сексуалните функции, които често се нарушават при уголемяване на простатата.

Активното вещество се намира под формата на бързо и лесно усвояеми течни капсули (Solucaps) с отлична поносимост. Дозира се според тежестта на симптомите. Не проявява странични ефекти при дългосрочен прием.

borola