природно лечение на простата

В случай че не сте привърженик на лекарствата, можете да заложите на природно лечение на простата. Разберете кои естествени средства ще намалят дискомфорта и ще ви помогнат да се чувствате по-добре.

Тиквени семки

Семената от тиква са чудесно природно средство при проблеми с простатата. Положителното им въздействие се дължи главно на високото съдържание на цинк. Има проучвания за ефекта им върху простатното здраве и уринарните симптоми. Изследване, публикувано в Urologia Internationalis, сочи, че те са от полза при лечение на доброкачествена хиперплазия на простатата. От друго проучване, намерило място в Current Opinion, става ясно, че благодарение на веществото бета-ситостерол, подобряват уринарния поток и подпомагат изпразването на пикочния мехур. Препоръчваме да ги консумирате по-често, като ги добавяте към супи, сокове и смутита.

Чай от семена на диня – неизменна част от успешното природно лечение на простата

Динените семена подобряват нивото на простатно-специфичен антиген (PSA) в кръвта и облекчават симптомите на уголемена простата при гризачи. Това показват резултатите от малко проучване в European Journal of Medicinal Plants. По аналогия се смята, че семената от диня могат да предизвикат подобен ефект при мъжете. Изпитайте действието им, като си приготвите чай от тях. За да приготвите напитката запарете 1 с.л. смлени семена от диня в 250 мл вряща вода. Прецедете течността, след като изстине. Пийте на малки глътки 2 пъти на ден.

Коприва

Природната медицина препоръчва копривата при простатни нарушения. Ефектът на това растение е доказан през 2015 г. в изследване с участието на доброволци, страдащи от доброкачествена хиперплазия на простатата. Въпреки полезните си свойства, копривата има странични ефекти. Приемът ѝ е противопоказен при диабет, ниско кръвно налягане и проблеми с бъбреците.

Домат

Любимият на много хора зеленчук не само може да помогне за облекчаване на болката и дискомфорта при простатна хиперплазия, но и да намали риска от злокачествено образувание на простатата. Това показва изследване, публикувано в Journal of the National Cancer Institute. Учените посочват фитохимикалът ликопен като причина за благотворното влияние на домата. Имайте предвид, че заради химичния си състав ликопенът се усвоява най-добре, когато се приема с мазнини.

За още по-ефективно природно лечение на простата, си осигурете…

Простабор Форте/Prostabor® Forte – една разумна алтернатива при доброкачествена простатна хиперплазия. Това е изцяло природен продукт, който възвръща здравето на простатата и мъжкото самочувствие. В основата на положителния ефект стои оптималното количество висококачествен стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето (Сереноа репенс) – 320 mg. За ефективността на продукта допринася и иновативната мастноразтворима форма – Solucaps (течни капсули), която осигурява по-бързо и цялостно усвояване. Ефектът е научно доказан. Експериментални данни показват, че екстрактът от Сао Палмето потиска разрастването на простатната тъкан, като намалява възпалението и отока. При редовен и продължителен прием по 1 капсула дневно се постига трайно подобрение при 50% от засегнатите. Няма противопоказания. Има положителен ефект върху сексуалната функция.

borola