полезни храни за простатата

Следването на диета, богата на полезни храни за простатата, има силата да предпази мъжете от проблеми и сериозни заболявания. Когато ключът за здравето на простатата е в естествената профилактика, нека видим с кои храни да се извърши!

Полезни храни за простатата, богати на протеини и мастни киселини

Комбинацията от протеини и полезни мазнини е особено благоприятна за здравето на простатата. За това се стремете да градите основните си ястия около източници на белтъци, като пилешко, пуешко, телешко и риба. Сардините, сьомгата, пъстървата и хамсията са едни от най-добрите опции, които съдържат високо количество омега-3 мастни киселини. Полезните мазнини се грижат за сърдечно-съдовото здраве, предпазват от висок холестерол и високо кръвно налягане, и поддържат теглото в норма.

В менюто за здрава простатата трябва да присъстват и източници на растителни протеини, като боб, леща и семена. Фасулът е богат на белтъци, желязо и фибри – едни от най-важните елементи за цялостното здраве.

Сурови ядки

Суровите ядки доставят на организма незаменими хранителни компоненти. Съдържат високи количества есенциални мастни киселини и минерали, които защитават простатната жлеза. Тиквените семки и бразилският орех са богати на цинк – минерал с важно значение за репродуктивната система. Бадемите и орехите съдържат витамин Е и калций. Те пазят от развитие на злокачествени заболявания на простатата.

Зеленообагрени листни зеленчуци

Центровете за контрол и превенция на заболяванията определят някои зеленчуци, като „храни, най-силно свързани с намаляване на риска от хронични заболявания”. Сред тях са познатите с множеството си полезни свойства зеленолистни представители – спанак, кейл и маруля.
Спанакът и марулята съдържат добри запаси от витамини А, К и C, минералите магнезий, желязо и манган, фибри и фолати. Изброените помагат за нормалното функциониране, растеж и развитие на клетките в човешкия организъм, и ги предпазват от увреждане. Кейлът, от своя страна, е богат на мощни антиоксиданти, калций, витамини, желязо и други ключови за здравето на простатата елементи. Той е и представител на кръстоцветните зеленчуци, които са известни със съдържанието си на глюкозинолати. Те се превръщат от организма в антиоксиданти и съединения с противовъзпалителни свойства.

Мощна грижа с комбинация от полезни храни за простатата и природен продукт, допълващ действието им

Пазете простатата, като редовно се храните с изброените полезни храни, и допълните ефекта им с природен продукт за здрава простата. Мъжете у нас се доверяват на Простабор Форте/Prostabor® Forte. Продуктът е средство за профилактика и овладяване на простатна хиперплазия (доброкачествено уголемяване на простатата) и произлизащите от нея неразположения. Съдържа мощната активна съставка – екстракт от плодовете на Сао Палмето (Сереноа репенс), с високо качество и чистота. За известното растение се знае, че спомага за потискане на ензимните системи, водещи до дисбаланс в половите хормони и разрастване на простатната жлеза. Повлиява размерите ѝ, намалява възпалението и отока, съдейства за нормално уриниране и елиминиране на иритативните симптоми. По този начин благоприятно повлиява и сексуалните функции, които често се нарушават при проблеми с простатата.

Продуктът се намира в лесно и бързоусвояеми течни капсули. Активната съставка Сао Палмето е с високо количество (320 мг) за по-бързо действие и максимален ефект. При продължителен прием не се наблюдават противопоказания.

borola