бактериален простатит лечение

Поставили са ви диагноза бактериален простатит и се интересувате какво лечение се прилага? Продължете с четенето, за да разберете кои са терапевтичните методи, които се използват.

Първо обаче вижте как протича заболяването

Ако сте с остър бактериален простатит, симптомите вероятно са се развили бързо. Все още може да се чувствате зле, да имате висока температура, студени тръпки и зачервяване на кожата. Възможно е уринирането да е съпроводено от болка през първите няколко дни. Температурата и интензивността на болката обикновено намаляват за 36 часа.

В случай че имате хроничен бактериален простатит, симптомите са се появили бавно и не са толкова тежки. Те се подобрят постепенно няколко седмици след началото на лечението.

Антибиотично лечение на бактериален простатит

Възможно е лекуващият лекар да ви предпише антибиотици. Следвайте внимателно указанията на опаковката и ги вземайте всеки ден по едно и също време.

При остър бактериален простатит продължителността на антибиотичния курс е от 2 до 6 седмици. При хроничен бактериален простатит с установена инфекция – от 4 до 8 седмици.

Дори да почувствате подобрение НЕ спирайте антибиотиците, докато не приключите предписания курс на лечение. Имайте предвид, че е нужно повече време за овладяване на инфекцията и предотвратяване вероятността от рецидив.

Като всеки лекарствен продукт антибиотиците могат да предизвикат странични ефекти – гадене, повръщане, диария. Ако имате подобни оплаквания, съобщете за това на лекаря. Той ще прецени дали да коригира дозата, или да предпише друг препарат.

Подпомагащо лечение на бактериален простатит

За да подпомогнете антибиотичното лечение на бактериален простатит, можете да:

  • приемате с лекарско разрешение нестероидни противовъзпалителни средства, които облекчават болката и дискомфорта
  • правите горещи вани за намаляване на болката в областта на перинеума и кръста
  • пиете повече вода (около 2 л) с цел по-лесното елиминиране на бактериите от пикочния мехур и предотвратяване на запека
  • тренирате редовно по 30 минути всеки ден
  • наблегнете на приема на фибри, като включите в менюто повече плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни

Естествено допълнение за още по-ефективно лечение на бактериален простатит

Все повече уролози и специалисти по мъжко здраве у нас допълват лечението на бактериален простатит с Простабор Форте / Prostabor® Forte. Това е изцяло натурален продукт с оптимално съдържание на висококачествен стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето (Serenoa repens) – 320 mg. Приеман редовно само по 1 течна капсула дневно след хранене, той:

  • благоприятства функцията на простатата и пикочо-пoловата система
  • нормализира уринирането
  • спира нарастването и намаляват размера на простатата
  • оказва положителен ефект върху сексуалната функция

Ефективността на продукта е съизмерима с тази на синтетичните лекарства, но липсват техните странични ефекти. Поносимостта е отлична и е подходящ за продължителен прием. Можете да го намерите в аптечната мрежа в страната или да го поръчате от сайта на електронен магазин МоМо www.momo.bg, където винаги има атрактивни промоции.

borola