Сао палмето екстракт

Проучвания показват обещаващи резултати при използване на екстракт от лечебното растение Сао Палмето за облекчаване на еректилна дисфункция. Повече информация по темата ни дава публикация на специалиста по натурална медицина д-р Рейчъл Хърдман.

Ползи на екстракт от Сао Палмето при уголемена простата и еректилна дисфункция

Еректилни нарушения често се наблюдават при мъже с доброкачествено уголемяване на простатата. Причините за това се не се коренят точно в самото заболяване, а по-скоро в някои медикаменти, използвани за лечението му. Те могат да причинят увреждания на нервите, участващи в процеса на постигане на ерекция, които се намират в близост до простатната жлеза.

И докато усилията за овладяване на простатната хиперплазия могат да причинят импотентност, съществува средство, което успешно таргетира и двата проблема. Екстрактът от палмата-джудже Сао Палмето (Сереноа репенс) проявява завидни лечебни свойства за облекчаване на проблеми с простатата и еректилни смущения. Той съдържа мощни фитостероли, които го превръщат във високоефективен андрогенен стабилизатор. Потиска ензимните системи, причиняващи дисбаланс в половите хормони, и предизвикващи уголемяване на простатата. Благоприятно повлиява мъжката сексуална функция чрез усилване на еректилните реакции. Подобрява вазодилатацията, намалява вазоконстрикцията и повишава производството на азотен оксид за стимулиране на кръвотока към мъжкия полов орган.

Сао Палмето в помощ при еректилна дисфункция

  • Сао Палмето играе ролята на адаптоген, който регулира функцията на мъжката ендокринна система. Това значи, че екстрактът от растението адаптира своето действие според нуждите на организма от повишаване или успокояване на някои физиологични функции. Сао Палмето може да стабилизира тестостерона, естрогените или други хормони, насърчавайки нормалния баланс между тях.
  • Сао Палмето свързва излишъка от хормони, включително тестостерон и естрогени, и поддържа баланса на свободния тестостерон в мъжкия организъм. Така подпомага нормалната хормонална среда за добър приток на кръв към пениса и здравословна еректилна функция.
  • Екстрактът от Сао Палмето възпрепятства ензима 5-алфа-редуктаза да произвежда дихидротестостерон. Хормонът може да наруши баланса на тестостерона и да повлияе ерекцията. Проучвания показват, че Сао Палмето потиска активността на 5-алфа-редуктазата върху тестостерона.
  • Екстрактът от Сао Палмето проявява противовъзпалителен ефект. Резултатът се изразява в спадане на нивата на възпалителни медиатори, и нормализиране на потока на кръв към пениса.

Удачен начин за използване на Сао Палмето при уголемена простата и подобряване на сексуалната функция

Ако страдате от увеличена простата и нарушена еректилна способност, вземете комплексно решение на проблемите. Започнете прием на Простабор Форте/Prostabor® Forte. Продуктът съдържа оптимално количество висококачествен, пречистен екстракт от плодовете на Сао Палмето – 320 mg. Активната съставка се намира под формата на мастноразтворими течни капсули (Solucaps), които допринасят за повишаване на нейното усвояване и ефективност. Терапията с мощния природен продукт съдейства за потискане на разрастването на простатната тъкан, намаляване на размера ѝ и облекчаване на възпалението и отока. Спомага за подобряване на уринирането и овладяване на съпътстващите неразположения. Стимулира по-добрата сексуална функция, като подобрява еректилната способност. Като напълно натурален продукт, разработен с максимална чистота и високо качество, не причинява странични ефекти. Има добра поносимост и може да се приема продължително време.

borola