природни лекове за простата

Съществуват природни лекове за простата и проучвания доказват терепевтичния им ефект. Запознайте се с някои от тях и се възползвайте от полезните им свойства.

Черен кимион (Nigella sativa)

Това едногодишно тревисто растение, което произлиза от Югозападна Азия, притежава мощни противоракови свойства. То е щателно проучено по отношение лечението на злокачествени заболявания. В частност е установено, че е особено полезно при лечение на злокачествено новообразувание на простатата (убива 50-80% от раковите клетки) и други простатни проблеми като простатит.

Африканска слива (Pygeum africanum)

Кората на това вечнозелено африканско дърво и до днес се използва от местните хора за лечение на проблеми с пикочните пътища и на уголемена простата. Има данни, че в комбинация с други природни средства екстрактът от това растение помага за подобряване изпразването на пикочния мехур и намалява позивите за уриниране. Към момента лечебните му свойства са доказани чрез наблюдателни изследвания. Ето защо от Американската академия на семейните лекари (AAFP) НЕ препоръчват самостоятелното му използване, докато не се проведат по-задълбочени проучвания.

Екстракт от полени на ръж

Значително подобрение на симптомите на уголемена простата се наблюдава при мъжете, които приемат екстракт от полени на ръж, в сравнение с тези, приемащи плацебо. Това показва мета-анализ на проучвания за лечение на доброкачествена хиперплазия на простатата, публикуван в сп. BJU International.

Екстрактът от полени на ръж подпомага уринирането и изпразването на пикочния мехур, и намалява честите позиви за уриниране през нощта (ноктурия).

Сао палмето (Serenoa repens) – един от най-добрите природни лекове за простата

Малката палма от югоизточното крайбрежие на Северна Америка е от голяма полза за мъжете с доброкачествена простатна хиперплазия. Екстрактът от това растение има доказана ефективност.

В осем седмично проучване, проведено в Швейцария през 2012 г., 82 мъже с уголемена простата приемат ежедневно по 320 mg екстракт от Сао палмето. В края на изследването оценката на симптомите се повишава значително. В допълнение лечението няма странични ефекти и се приема добре от пациентите.

Проучвания също така установяват, че Сао палмето унищожава и потиска растежа на раковите клетки в простатната жлеза.

100% природен продукт с екстракт от Сао палмето – лидер сред природните лекове за простата на българския пазар

Специалистите уролози у нас препоръчват два пъти по-мощният Простабор Форте/Prostabor® Forte за нормална функция на простатата и пикочо-пoловата система. Този 100% растителен продукт благоприятства по естествен начин здравето на простатата. Тайната на действието е в специално подбраният висококачествен стандартизиран екстракт от плодовете на Сао пламето – 320 mg. Ефективността на съставката е усилена от иновативната течна форма (Solucaps), която гарантира по-бързо и цялостно усвояване.

Попадайки в организма активната съставка:

  • Оказва благоприятно влияние върху структурата на простатната тъкан и големината на простатата
  • Допринася за нормално уриниране
  • Влияе благоприятно на сексуалната функция

Продуктът е напълно безопасен и е подходящ за продължителен прием. Дозира се по 1 течна капсула дневно, което улеснява придържането към терапията.

borola