уголемена простата

Зад термина „ноктурия“ се крие един от най-големи нощни кошмари на мъжете с уголемена простата, а именно нуждата от често уриниране. Разберете още сега какви проблеми води със себе си това неразположение и как успешно да се преодолее.

Ноктурия – последствия върху живота на страдащите от уголемена простата

Ноктурията сериозно влошава качеството на живот на пациентите с уголемена простата. Основните негативни последици са:

Нарушения на съня

Позивите за често уриниране през нощта разстройват съня на потърпевшите. В резултат те се чувстват неотпочинали, изморени и сънливи. Липсата на жизнен тонус е предпоставка за намалена работоспособност, спад в концентрацията и по-трудно справяне с ежедневните задачи. Буденето през нощта повлиява негативно настроението и емоционалното състояние. Свързано е с безпричинно безпокойство и повишена раздразнителност.

Рискове от падане или нараняване

Многократното ставане до тоалетна през нощта увеличава опасността от падане или нараняване. Особено уязвими са мъжете в напреднала възраст. Причината е, че голяма част от тях имат намалено зрение и трудно се ориентират в пространството.

Изпитани стратегии срещу ноктурия в полза на мъжете с уголемена простата

Представителите на силния пол с уголемена простата, които страдат от ноктурия, могат значително да разредят ходенето до тоалетна нощем, като:

1. Избягват приема на храни и напитки с диуретичен ефект. Такива са супите, пикантните храни, цитрусите, доматите, сокът от червена боровинка, алкохолът, кафето, черният чай.

2. Спят по гръб. В тази позиция не се оказва излишен натиск върху пикочния мехур и необходимостта да се уринира често отпада.

3. Не пият вода непосредствено преди сън. Препоръчително е да утоляват жаждата си минимум 30 минути преди лягане.

4. Поддържат здравословно тегло, тъй като излишните килограми могат да влошат проблемите с пикочния мехур.

5. Водят активен начин на живот. Научно доказано е, че редовното практикуване на спорт допринася за намаляване изявите на ноктурия.

Надеждно природно средство, на което мъжете с уголемена простата могат да разчитат, за да се справят с ноктурията

За да забравят за честото нощно уриниране, мъжете с уголемена простата, трябва да съчетаят промяната в ежедневните си навици с приема на изпитано средство, което се прицелва директно в проблема. На пазара у нас разполагаме с такова в лицето на Простабор Форте/Prostabor Forte®. 100% натурален и напълно безопасен, този продукт спомага за преодоляване на оплакванията, причинени от уголемяването на простатата. Мощното му действие се дължи на активната съставка Сао Палмето (Сереноа репенс). Прецизно дозирана и пречистена до съвършенство, тя потиска разрастването на простатната тъкан и допринася за облекчаване на мъчителните симптоми като ноктурия. За бързото и цялостно усвояване на активното вещество, респективно за по-мощния ефект, се грижат иновативните течни капсули (Solucaps). Дозировката се определя според тежестта на симптоматиката. За постигане на оптимални резултатите се препоръчва Простабор Форте да се приема продължително време. Дълговременната употреба не излага на опасност здравето на приемащия, поради изцяло природния произход на съставките. Простабор Форте има отлична поносимост и не повлиява качеството на сексуалния живот.

borola