простатит храни

Простатит (възпаление на простатата) е неприятен проблем, който за щастие може да бъде овладян с помощта на определени храни. В днешната публикация ще посочим кои са те.

Храни, на които може да се разчита при простатит

Ето храните, които са от полза за пациентите с простатит:

Домати

Консумацията на 10 порции домати седмично намалява възпалението при пациенти с простатит и понижава риска от злокачествено образувание на простатата. Това установява съвместно изследване на учени от университета в Бристол, Оксфорд и Кеймбридж. Благотворното действие на доматите върху простатната жлеза се дължи на веществата ликопен и капсаицин. Те са мощни антиоксиданти, които овладяват възпалението и подпомагат оздравителния процес. Съдържат се още в червените и в лютите чушки.

Спанак – една от онези храни, които са полезни при простатит

Приемано редовно, това зеленолистно растение помага за облекчаване на дискомфорта при възпалена простата. Заключението е направено от Джон Уит, специалист по генетична епидемиология от Калифорнийския университет.

Риба

Мъжете, които консумират риба повече от веднъж в седмицата, не само че се справят по-бързо с простатита, но и намаляват с до 57% опасността от злокачествено образувание на простатата. Констатацията е публикувана в British Journal of Cancer.

Растителни масла

Маслата, добити от семената или плодовете на маслодайни растения, също се отразяват благотворно на мъжете с простатит. Силно положително действие върху простатната жлеза оказват лененото масло, зехтинът, рапичното олио, маслото от тиквени семки. Съществуват доказателства, че маслото от лен по естествен начин регулира простатните хормони. Препоръчва се да се приема по 1 ч.л. дневно. Може да се добави към сок от портокалов сок.

Бразилски орех

Поради високото съдържание на селен, витамин Е и калций тази ядка намалява възпалението на простатата. Това сочи проучване, намерило място на страниците на Journal of Medicinal Food.

Раци, тиквени семки и говеждо месо

Общото между тези 3 храни е, че са богати източници на цинк – важен минерал, който намалява възпалението на простатната жлеза. Ето защо приемът им е препоръчителен при простатит.

Усилване на ефекта на посочените храни при простатит

Специалистите препоръчват на мъжете с простатит да подсилят действието на посочените храни с приема на Простабор Форте/Prostabor® Forte. Този природен продукт е разумна алтернатива на широко употребяваните медикаменти при проблеми с простатата. Силата му да намалява възпалението се крие в активната съставка – екстракт от плодовете на Сао Палмето (Сереноа Репенс) – 320 mg. Съставката потиска разрастването на простатната тъкан, намалява възпалението и отока. Предлага се в иновативна мастно разтворима форма – Solucaps (течни капсули), която осигурява по-бързо и цялостно усвояване, а оттам и по-мощен ефект.

Продуктът има удобен прием, което улеснява придържането към терапията. Има положителен ефект върху сексуалната функция. Не предизвиква нежелани ефекти.

borola