поддържане на здрава простата

Всички мъже е необходимо да знаят правилните начини за поддържане на здрава простата. Чрез прилагането на следващите 5 стъпки те ще предпазят важната жлеза от уголемяване или ще спомогнат за лечението ѝ, ако такова е на лице.

Спортуване и сваляне на излишно тегло за поддържане на здрава простата

Физическата активност, която допринася и за сваляне на излишните килограми, е един от най-ефективните методи за подобряване на здравето на простатната жлеза. Редица научни изследвания поддържат тезата, че средният до интензивен спорт намалява риска от хиперплазия на простата и облекчава уринарните смущения при простатит. Редовната физическа дейност носи още ползи за сърдечното здраве, подобрява мъжките сексуални функции и защитава от еректилни нарушения. Ако сте с наднормено тегло, освобождаването на излишните килограми е най-удачният метод за поддържане на простатата здрава. Ако вече страдате от проблеми с простатата, отслабването може да подпомогне намаляването на размера ѝ и да облекчи неприятните симптоми.

Следване на диета, подпомагаща здравето на простатата

Съществуват полезни храни, които намаляват възпалението и разрастването на простатната тъкан и осигуряват добро здраве за жлезата. Сред тях са източниците на омега-3 мастни киселини, суровите зеленчуци и храните, богати на растителни мазнини, като маслини, авокадо и ядки. Полезно при висок риск от злокачествено заболяване на простатата е включването в ежедневното меню на азиатски гъби, домати, сок от нар и орехи. Добре е мъжете, които изпитват проблеми с простатата, да приемат белтъчини от растителни източници, да намалят рафинираната захар и преработените храни.

Консумация на чай за здрава простата

Консумацията на зелен чай и чай от хибискус се счита за природна алтернатива за поддържане на здравето на простатата. Причината се крие във високото съдържание на антиоксиданти. Проучвания посочват множество ползи от приема и на двата вида чай при уголемена простата и простатит. За да се възползвате максимално от полезното действие на чая, изберете продукт без добавен кофеин. Ако страдате от уринарни проблеми, кофеинът може да допринесе за усложняването им. Друга важна напитка за здрава мъжка простата е водата. Приемът на живителната течност не бива да се намалява, за да се редуцират позивите за уриниране. Добре е единствено да се внимава с приема на вода непосредствено преди лягане, тъй като може да причини ноктурия (често ставане до тоалетна през нощта).

Намаляване на стреса за запазване на здравето на простатата

Стресът негативно повлиява здравето на простатата. Фактите сочат, че някои мъже несъзнателно стягат тазовите си мускули, когато са стресирани. Постоянното свиване на мускулите може да доведе до проблеми с тазовото дъно и хроничен простатит. Високите нива на стрес могат да усилят изпитваните симптоми на доброкачествено уголемяване на простатата, като често и болезнено уриниране. Хроничният стрес отслабва съпротивителните сили на организма, като по този начин може да обостри простатните проблеми. Важно е всеки мъж да открие работещите за него начини за справяне със стреса. Ако изпитва затруднение да се допита до специалист за намиране на адекватно решение.

Природни продукти за поддържане на здрава простата

Това, което всеки мъж е удачно да стори при проблеми с простатата, е да стартира прием на природно средство за поддържане на здравето на жлезата. Продуктът, пръв избор на уролозите и множеството доволни мъже у нас, е Простабор Форте/Prostabor® Forte. Той дължи мощното си действие на чистия, природен екстракт от Сао Палмето, съдържащ се във всяка течна капсула. Активната съставка съдейства за намаляване на размера на уголемената простатна жлеза, овладява възпалението, отока и произлизащите уринарни смущения. Спомага за запазване на сексуалната функция и дори помага за подобряването ѝ чрез елиминиране на неразположенията.

Продуктът се счита за високо ефективна алтернатива на синтетичните средства срещу уголемена простата, без да проявява техните странични ефекти. Има много добра поносимост и може да се приема продължително време.

borola