проблеми с простата

Проблеми с простата е основната причина за посещение при уролог. Това става ясно от изказване на д-р Пабло Наваро Вилчес, завеждащ отделението по урология в болница „Киронсалюд Марбеля“ в Малага, Испания. Ето какво разкрива още той…

Мъж на възраст между 40 и 80 години – такъв е профилът на пациентa с проблеми с простата, който търси помощ при уролог

„Обикновено простатните проблеми са най-честата причина, която налага посещението при специалист уролог. Визирам доброкачествена хиперплазия на простатата, възпаление на простатната жлеза (простатит) и злокачествено образувание на простатата (аденокарцином)“, казва д-р Наваро Вилчес. Той подчертава, че тези проблеми могат да засегнат всеки мъж, като рискът се увеличава с възрастта. „След като навършат 50 години, мъжете са особено уязвими към проблеми с простатата. Причината е, че простатната жлеза увеличава размера си и притиска уретрата. Основните оплаквания на мъжете над 50, които посещават урологичния кабинет, са свързани с проблеми с уринирането и пикочния мехур. Примери за такива са често уриниране, необходимост от ставане през нощта за уриниране, слаба струя на урината. И още – задържане на урина и неволно изпускане на урина“, уточнява лекарят.

Специалистът отбелязва, че много често симптомите на злокачествено образувание на простатата се бъркат с тези на доброкачествена простатна хиперплазия

„Клиничните прояви на хиперплазия и аденокарцином на простатата са сходни. Възможно е обаче простатният аденокарцином да няма характерни симптоми и да бъдет открит по време на рутинен преглед. Ето защо призовавам мъжете да не пропускат профилактичните си прегледи“, казва д-р Наваро Вилчес. Апелът му е мъжете над 45 години да посещават уролог веднъж годишно. Тези с фамилна анамнеза за злокачествено образувание на простатата и претърпелите вазектомия – да посещават уролог по-често и да започнат с прегледите още на 40 години.

Срещу проблеми с простата като доброкачествена хиперплазия и простатит мъжете у нас могат да разчитат на…

Простабор Форте/Prostabor® Forte – 100% природен продукт за здравето на простатата и пикочо-половата система. Активна съставка е висококачествен стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето (Serenoa repens) – 320 mg. Американската палма джудже е от огромна полза за мъжете в зряла възраст, които са предразположени или имат простатни проблеми. Това е видно от ефекта на продукта. Приеман редовно и според предписанието, той:

  • оказва благоприятно влияние върху структурата на простатната тъкан и размера на простатата
  • възстановява нормалното уриниране със силна, непрекъсваща струя на урината
  • действа добре на сексуалната функция

Ефективността на продукта е усилена посредством иновативните течни капсули (Solucaps), които осигуряват цялостно, бързо и пълно усвояване на активната съставка. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Има добра поносимост при продължителна употреба. Дозира се по 1 течна капсула дневно, което улеснява придържането към терапията.

borola