чести позиви за уриниране при мъжете

Чести позиви за уриниране при мъжете” е много често срещан проблем в клиничната практика. За да се реши обаче, първо трябва да се идентифицират причините за възникване. Какво трябва да знаят мъжете, които изпитват нужда от често уриниране – разясняваме в следващите редове.

Какво представляват честите позиви за уриниране?

Хората, които страдат от често уриниране, получават многократни и през кратък период от време позиви за уриниране, отчетени за период от 24 часа. Освен, че са много чести, позивите не рядко са и незадоволителни. Много мъже се оплакват от затруднено започване на уриниране, слаба струя, болка и парене по време на уриниране, чувство за непълно изпразване на пикочния мехур. Някои от тях се будят по няколко пъти нощем, за да уринират. Състоянието е познато като ноктурия.

Всички посочени оплаквания могат да създадат значителен дискомфорт на засегнатите, като нарушат нормалното им ежедневие и качество на живот.

Какви са възможните причини за чести позиви за уриниране при мъжете?

Честите позиви за уриниране при мъжете могат да бъдат провокирани от твърде голям прием на течности през деня. Често може да се уринира и при прием на определени лекарствени средства, играещи ролята на диуретици. В повечето случаи обаче, честата нужда от уриниране се явява симптом на редица медицински състояния.

Мъжете уринират често при състояния, засягащи уринирания тракт. Инфекциите на пикочните пътища са най-често срещаните причини за многократно уриниране. Други състояния на уринарната система, причиняващи често уриниране при мъжете, са цистит (възпаление на пикочния мехур) и синдром на свръхактивен пикочен мехур.

Диабетът е друго медицинско състояние, водещо до повишено и зачестено уриниране. Причината за това е процес, който засяга бъбречната функция. В тази връзка и съществуващо бъбречно заболяване също може да бъде “виновник” за често уриниране.

При мъжете над 50 години многократното уриниране най-често се дължи на доброкачествено уголемяване на простатата. При това състояние се наблюдават и други нарушения в уринирането.

Какво е решението при често уриниране в резултат на доброкачествено уголемяване на простатата?

Ако се съмнявате, че честите позиви за уриниране се дължат на уголемяване на простатата, своевременно посетете уролог. А при доказано разрастване на жлезата, вземете правилното решение. Можете да овладеете доброкачествената хиперплазия на простатата и всички уринарни и иритативни симптоми, които я съпътстват, като започнете прием на Простабор Форте/Prostabor® Forte.

Продуктът е специално създаден да въздейства върху увеличената простата и да облекчава възпалението, отока и уринарните смущения. В състава му се открива оптимално количество висококачествен екстракт от Сао Палмето – често наричан „природен катетър”. То улеснява уринирането, редуцира честотата и нощните позиви за уриниране, и намалява дразненето на пикочния мехур. Помага за потискане разрастването на простатната жлеза и намаляване на размера ѝ.

Продуктът действа без да вреди на сексуалния живот или да предизвиква други нежелани ефекти. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. При редовна употреба се наблюдава трайно облекчаване на оплакванията и подобряване на състоянието.

borola