при проблеми с простата

Лятото може да е хубаво дори при проблеми с простата. Ние ще се опитаме да го докажем в следващите редове. А вие обърнете внимание на препоръките, защото пренебрегването на някои от тях може да влоши състоянието ви.

Не прекъсвайте на своя глава лечението си при проблеми с простата

Заради горещото време и сухия въздух през летните месеци тялото се поти повече и уринирането намалява като честота и обем. Това води до подобряване на простатните симптоми и кара някои от мъжете да прекъснат лечението си. Урологът д-р Фернандо Гомес Санча от университетска болница „La Princesa“ в Мадрид съветва подобно решение да не се взема еднолично. „Най-добре е пациентите да се допитат до лекуващия лекар. Той ще прецени какво е най-добре да се направи в зависимост от индивидуалното състояние. В противен случай рискуват да си навредят в дългосрочен план“, предупреждава д-р Гомес Санча.

Лятото е ваш съюзник – не го забравяйте

Високите летни температури и редките дъждове са предпоставка за намаляване на честото уриниране – един от най-честите симптоми на уголемена простата. „Лятото е приятел на мъжете, които получават спазми на пикочния мехур в отговор на външни стимули (хладно време и шум на течаща вода)“. Това заявява д-р Гомес Санча.

При проблеми с простата внимавайте какво и колко ядете и пиете през летните дни

„Прекомерният прием на алкохол особено по време на вечеря би могло да доведе до задържане на урина при пациенти, предразположени към това. В допълнение пикантните храни могат да влошат проблемите с уринирането“, информира д-р Гомес Санча.

Следвайте летните препоръки на експертите от Института за иновативна урологична хирургия (ICUA) в Мадрид

За да се избегне влошаване на симптомите на уголемена простата през летните дни, е нужно:

  • тялото да се поддържа добре хидратирано
  • водата да се приема на малки глътки през целия ден
  • да не се приемат течности непосредствено преди лягане
  • да се избягва приемът на алкохол (особено след вечеря), на кафе и енергийни напитки

При проблеми с простата през лятото непременно си набавете…

Простабор Форте/Prostabor® Forte – изцяло природен продукт за нормална функция на простатата и пикочо-половата система. Активната съставка е високо количество екстракт от плодове на Сао Палмето (Serenoa repens) – 320 mg. За още по-бързо действие и максимална ефективност продуктът се предлага под формата на иновативни течни капсули (Solucaps). При лека и умерено изразена симптоматика приемът е веднъж дневно, а резултатът е:

  • нормализиране функцията и структурата на простатната жлеза
  • здрава простата и добра отделителна функция
  • добра сексуална функция

Освен че е ефективен, продуктът е напълно безопасен. Не предизвиква нежелани ефекти и е подходящ за продължителна употреба. Може да бъде закупен от аптеките в страната или от сайта на онлайн магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

borola