йога простата

Практикуване на йога е алтернативен начин за подобряване симптомите на увеличена простата (доброкачествена простатна хиперплазия). Как този древен метод помага за намаляване на дискомфорта, причинен от нарастването на жлезата? Кои са физическите йога практики (асани), които благоприятстват състоянието на простатата и борят проблемите с уринирането? Отговорите даваме в редовете по-долу…

Ето как йога благоприятства здравето на мъжката простата

Благотворното влияние на йога върху здравето на простатата е доказано в проучвания.

Установено е, че йога практиките не само намаляват риска от простатна хиперплазия, но и са ефективни в справянето с проблема. За това си има обяснение. Физическите йога упражнения съдействат за укрепване на мускулите на тазовото дъно при мъжете. Намаляването на напрежението в тази зона води до подобряване на контрола над пикочния мехур и улесняване на уринирането.

Практикуването на йога носи още една неоспорима полза за мъжете с доброкачествена простатна хиперплазия. Йога упражненията намаляват стреса, който влошава състоянието на простатната жлеза.

Това са 3-те най-добри йога асани за мъже с уголемена простата

Те са ефективни и са изключително лесни за изпълнение. Могат да се практикуват навсякъде и по всяко време.

Бадха Конасана (Baddha Konasana)

Тази йога поза, позната още като „пеперуда“ или „обущар“, разтяга тазобедрените стави, бедрата и коленете. Укрепва тазовото дъно. Подобрява функциите на простатната жлеза и бъбреците. Повлиява положително кръвообращението. Облекчава напрежението и стреса.

Джану Ширшасана (Janu Sirsasana)

Седящата поза с глава, наведена към коляното, разтяга гърба, раменете, ръцете, кръста, седалището, бедрата, коленете и глезените. Способността ѝ да отпуска тялото и да намалява напрежението по естествен начин я прави ефективна при увеличена простата.

Випарита Карани (Viparita Karani)

Обръщащата поза успокоява нервната система и намалява оплакванията, свързани с уголемена простата. Освен това оказва цялостно подмладяващо действие на организма и помага при нарушено кръвообращение.

За усилване на ефекта от посочените йога практики специалистите у нас препоръчват на мъжете с увеличена простата…

Простабор Форте/Prostabor® Forte – естествен продукт за нормална функция на простатата и пикочо-половата система. Активната съставка е висококачествен стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето (Сереноа репенс) – 320 mg.

Американската палма джудже носи огромни ползи на мъжете с уголемена простатна жлеза. Оказва положителен ефект върху структурата на простатната тъкан и големината на простатата. Допринася за нормалното уриниране. Влияе положително върху сексуалната функция.

Продуктът има удобен прием – по 1 течна капсула дневно, след хранене, което улеснява придържането към терапията. Усвоява се цялостно и бързо от организма, което осигурява по-мощен ефект. Икономически изгоден е и стига за дълго време. Напълно безопасен е и има отлична поносимост. Може да се закупи от аптеките в страната или да се поръча от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola