зелен чай доброкачествена хиперплазия на простатата

Напитката зелен чай е алтернативно средство, което може да помогне при доброкачествена хиперплазия на простатата (ДХП). Популярността на зеления чай расте и той заема второ място в класацията на най-консумираните напитки в света. Зеленият чай е здравословна алтернатива на кафето и безалкохолните напитки с добавена захар. Полифенолите в състава му притежават антиоксидантни, противовъзпалителни и антиканцерогенни свойства.

Ползи от консумацията на зелен чай при доброкачествена хиперплазия на простатата

Полифенолите са съставките в зеления чай, които го правят полезен при лечение на уголемена простата. Тези съединения са фитохимикали, които се срещат естествено в растенията. Различни проучвания показват, че при простатата абсорбцията на полифеноли е по-лесна в сравнение с другите тъкани в тялото. Това е предпоставка за по-добра възприемчивост към тези съединения на зеления чай при лечение на доброкачествена простатна хиперплазия.

Проучвания обръщат специално внимание на един конкретен полифенол, наречен епигалокатехин-3-галат (EGCG), който намалява свръхпроизводството на клетки и дори може да предотврати появата на доброкачествена хиперплазия на простатата. Тези свойства правят напитката подходяща за превенция и облекчаване на симптомите при уголемена простата. Резултатите са от изследвания, проведени върху животни и ин витро проучвания от лаборатории.

Препоръки, които помагат при уголемена простата

Своевременното въвеждане на тези промени в начина на живот помага при доброкачествена хиперплазия на простатата:

  • Намалете консумацията на алкохол
  • Хапвайте повече плодове и фибри
  • Проверете какви странични ефекти може да имат лекарствата, които приемате
  • Редовно изпразвайте пикочния мехур

Препоръчително е, освен напитката зелен чай, да включите в менюто си храни, които имат специални свойства по отношение на уголемената простата. Такива са:

  • Ленено семе и сусам
  • Бобови растения
  • Соеви култури
  • Домати

За здрава простата добавете и прием на висококачествен продукт със Сао Палмето за самостоятелно или допълващо лечение на доброкачествена хиперплазия на простатата

Специалистите у нас препоръчват Простабор Форте/Prostabor® Forte при простатни проблеми. Това е напълно натурален продукт с оптимално съдържание на стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Пламето – 320 мг. Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула. Активната съставка се намира в мастноразтворима форма – Solucaps (течни капсули) с цел по-бързо и цялостно усвояване, а оттам и по-мощен ефект. Тя действа чрез потискане на ензимните системи, които нарушават баланса на половите хормони (тестостерон и естроген) и довеждат до увеличаване на простатата. Редица клинични проучвания доказват ефективността на продукта при ДХП. Установено е, че:

  • действието му е съизмеримо с това на синтетичните лекарства
  • при над 50% от пациентите се наблюдава подчертано и трайно подобрение

Продуктът е напълно безопасен, има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. С подобряване на състоянието на простатата, продуктът повлиява положително качеството на сексуалния живот.

borola