простата и велосипед

Редица проучвания са анализирали връзката между простата и велосипед. В следващите редове ще ви представим 3 от тях. Вие сами преценете дали простатната жлеза „страда“ от колоезденето.

Много изследвания се фокусират върху това дали карането на велосипед повишава риска от проблеми с простатата

Учените предполагат, че колоезденето влошава простатното здраве, защото велосипедната седалка упражнява натиск върху перинеума.

Перинеумът е съвкупност от меки тъкани между ануса и външните полови органи. При мъжете той се намира между ануса и скротума.

Проучвания, публикувани в European Urology – официалното списание на Европейската урологична асоциация (EAU), установяват, че карането на велосипед може да причини:

PSA е белтък, произвеждан от клетките на простатната жлеза. Завишените му стойности са присъщи за възпаление, хипертрофия и аденокарцином на простатата.

Макар да звучат страшно, данните от проучването не са притеснителни за обикновения човек. Все пак, те са въз основа на изследване на професионални спортисти, които изминават около 400 км седмично с велосипед.

Изследване, проведено в Корея през 2011 г., също поставя акцент върху връзката между простата и велосипед

Учените, които го провеждат, анализират състоянието на простатата при мъже, които карат велосипед за развлечение около 1 час 3 пъти седмично. След това изследователите сравняват резултатите с тези на мъже, които бягат любителски. Данните сочат, че няма статистически значими разлики между двете групи.

И екип от университета в Сан Франциско, САЩ, изследва влиянието на колоезденето върху сексуалната функция и простатата
Изследователите анализират данни на 3919 професионални спортисти – колоездачи, плувци и бегачи. 1642 от участниците били любители на колоезденето. Те са разделени на две групи. В първата влизат интензивно практикуващи колоездачи, а във втората – умерено практикуващи. При съпоставката на резултатите, се оказва, че уринарното здраве и сексуалната функция на колоездачите са същите като на плувците и на бегачите.

Вече знаете повече по темата простата и велосипед. Време е да научите как да подпомогнете простатното здраве

Специалистите уролози у нас препоръчват Простабор Форте/Prostabor® Forte като средство на първи избор за профилактика и лечение на простатит и простатна хиперплазия. Продуктът е 100% натурален и е с клинично доказана ефективност.

Благотворното му въздействие върху простатната жлеза се дължи на активната съставка, извлечена от плодовете на Сареноа репенс (Сао палмето). Тя е максимално пречистена и в оптимално количество – 320 mg. Ефективността на продукта е усилена от иновативните течни капсули (Solucaps), които позволяват по-бързо и цялостно усвояване на съставката. Дозировката е удобна – 1 течна капсула веднъж дневно. Това улеснява придържането към терапията от страна на пациента. За постигане на най-добри резултати е желателен по-продължителен прием.

borola