нови методи за лечение на простата

В противовес на традиционните лечения с алфа-блокери и 5-алфа редуктазни инхибитори се разработват нови методи за лечение на простата (доброкачествена простатна хиперплазия, ДПХ). Целта е да се прилагат максимално щадящи подходи с фокус към произхода (етиологията) на заболяването, а не върху симптомите. Запознайте се с част от тях в следващите редове!

Каротеноиди

Пигментите, придаващи на плодовете и зеленчуците жълт, червен или оранжев цвят, са подобрили симптомите на долните пикочни пътища във фаза II на клинично проучване. Очаква се обявяването на резултатите от фаза III на рандомизирано клинично изпитване, сравняващо ефикасността на мултикаротеноиди с тази на плацебо.

Използване на някои нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) – друг от потенциалните нови методи за лечение на простата

НСПВС с активно вещество целекоксиб и локсопрофен са проучени за предотвратяване на ДПХ и лечение на често уриниране нощем (никтурия). И още – благодарение на противовъзпалителното си действие въпросните лекарствени средства могат да забавят нарастването на простатната жлеза. Мета-анализ на данните, получени при 3 клинични проучвания, при които се сравнява ефективността на НСПВС спрямо плацебо, установява:

  • подобрение на симптомите на уголемена простата в сравнение с плацебо лечение

Предстои ефектът на НСПВС при увеличена простата да бъде потвърден в проучвания с по-голям размер на извадката.

Инжектиране на PRX302 – още един от възможните нови методи за лечение на простата

Зад съкращението се крие протеин. Инжектиран в простатата, той се активира от простатно-специфичния антиген (PSA) и спира прекаленото нарастване и размножаване (хиперпролиферация) на простатните клетки. Ефикасността му е доказана във фаза I, II и III на клинични изпитвания. Нежеланите ефекти обикновено са леки до умерени. Няма отрицателно въздействие върху половата функция.

Сао Палмето (Сереноа репенс)

Благотворното влияние на екстракта от малката палма джудже се дължи на способността му да подобрява хормоналния метаболизъм в простатната жлеза. Редица проучвания доказват ефективността му при овладяване на характерните симптоми при проблеми с простатата:

Не са установени странични ефекти и нежелани реакции от приема на Сао Палмето.

Прием на изцяло природен продукт със Сао Палмето – един от най-обещаващите нови методи за лечение на простата

Простабор Форте/Prostabor® Forte се препоръчва като средство на първи избор у нас при доброкачествена хиперплазия на простатата. Това е природен продукт от ново поколение. Отличава се със своя силно изразен противовъзпалителен ефект. Благоприятства нормалната функция на простатата и пикочо-пoловата система.

Благодарение на оптималното количество от активната съставка Сао Палмето 320 mg продуктът допринася за:

  • намаляване размера на простатата, възпалението и отока при иритативни симптоми от страна на пикочния мехур (дразнене)
  • нормално уриниране
  • по-добра сексуална функция

Ефективността на продукта е повишена с иновативните течни капсули (Solucaps), които осигуряват по-бързо и цялостно усвояване на активната съставка. Поради естествения си състав няма противопоказания и странични ефекти.

borola