инконтиненция

Инконтиненция е състояние, при което волевият контрол върху уринирането се разстройва или губи напълно. В тези случаи задържането на урината в пикочния мехур е много трудно и той неволево се изпразва при натрупване на дори малко количество от нея. Затова инконтиненцията се означава и като изпускане на урина. Проблемът засяга и жени, и мъже. Основната група мъже, които страдат от неволно изпускане на урина, са тези с уголемена простата.

Инконтиненция (изпускане на урина) при мъже с уголемена простата

Инконтиненция се появява като симптом при напреднала фаза на уголемяване на простатата и притискане на уретрата. Изпускането на урината е резултат от последствията върху пикочния мехур, провокирани от затруднения ход на урината през стеснената уретра.

Стената на пикочния мехур съдържа слой мускулна тъкан, която се свива по време на уриниране за подпомагане изнасянето на урината. По протежението на лигавицата на мехура са разположени рецептори, които информират мозъка за степента на напълването му и сигнализират за уриниране при достигане на определен обем урина.

Нарастването на простатата води до притискане на уретрата, отвеждаща урината от пикочния мехур. Уголемяването на простатата е прогресивно състояние и натискът върху уретрата става все по-силен. Това принуждава стените на мехура да се съкращават срещу все по-голямо съпротивление от страна на уретрата. Вследствие на това мускулните им влакна задебеляват и вътрешната структура на пикочния мехур постепенно се изменя. Това нарушава процесите на сигнализиране на мозъка за нуждата от уриниране и урината започва да се изпуска неволно – развива се инконтиненция.

Инконтиненция с почти невъзможно задържане на урина в мехура е не само притеснителен симптом на увеличена простата. Това състояние ясно сигнализира, че е време да се вземат мерки за нормализиране размерите на простатата. Така ще се улесни уринирането, но и ще се профилактират евентуални усложнения като увреждане на бъбреците например.

Инконтиненция – профилактика и решаване на проблемите с простатата

За справяне с уголемената простата и профилактика на инконтиненцията и другите последствия може да разчитате на Простабор Форте / Prostabor® Forte. Клинично изпитаната ефективност на продукта гарантира облекчаване на състоянието при поне половината от мъжете с уголемена простата.

Инконтиненция при мъжете може да се профилактира с приема на Простабор Форте благодарение на позитивния ефект на продукта за улесняване на уринирането. Простабор Форте помага за нормализиране размерите на простатата и намаляване на натиска върху уретрата. С времето се чувства и позитивен ефект за подобряване функционалността и на пикочния мехур.

borola