за здравето на простатата

Добре известно е, че стресът има негативно влияние върху общото здравословно състояние и при жените, и при мъжете. Това, което все още не е широко известно е огромното значение на стреса за здравето на простатата при мъжете. Доказано е, че стресът може да влоши и да затрудни преодоляването на водещите проблеми с простатата като простатит, доброкачествена хиперплазия и др.

За здравето на простатата – негативната роля на стреса

От проблеми с простатата страдат огромен процент от мъжете около и над средна възраст. Процентът на засегнатите прогресивно нараства успоредно с възрастта. В тази връзка много специалисти правят паралел с нарастващата роля на стреса и по-трудното му преодоляване от страна на по-възрастните мъже.

Стрес и простатит. Простатитът представлява възпаление на простатата, с бактериален или небактериален причинител. Стресът влияе негативно върху протичането и на двата типа – влошава симптомите на бактериалния и може да провокира появата на небактериален простатит.

Стрес и доброкачествена хиперплазия на простатата. Много от симптомите при доброкачествено уголемена простата имат неврологичен характер – болки при уриниране, чести позиви, инконтиненция. Прекомерното психическо напрежение влошава допълнително тази симптоматика. Влиянието на стреса в тези случаи се обяснява с факта, че в отговор на стреса се повишава секрецията на адреналин в организма. Адреналинът води до съкращение на гладката мускулатура в стените на уретрата и затруднено преминаване на урината през нея. Това допълнително затруднява и без това болезненото и трудно уриниране при увеличена простата.

За здравето на простатата – позитивната роля на Сао палмето

За всички мъже около и над средна възраст е добре да се запознаят с негативната роля на стреса за здравето на простатата. Изключително важно е да се отбележи, че овладяването на стресовите фактори е важна част от терапевтичната схема при всички мъже с проблемна простата. Този прийом има както превантивен, така и терапевтичен ефект в случаите на простатит или уголемена простата.

За здравето на простатата трябва да се разчита както на анти-стрес практики, така и на доказаната помощ от природата. Екстрактът от Сао палмето отдавна е доказан като едно от най-мощните и безопасни средства за нормализиране размерите на простатата. Природният продукт Простабор Форте / Prostabor® Forte действа изключително позитивно за овладяване на проблемите с простатата и превенция на усложненията им.

Простабор Форте осигурява оптимални дози екстракт от Сао палмето с приема на 1 капсула дневно. Продуктът е с изключително добра поносимост и показва висока ефективност за улесняване на уринирането и справяне с доброкачественото уголемяване на простатата и с различните типове простатит.

borola