упражнения за здрава простата

Кои са подходящите упражнения за здрава простата? Отговорът на този въпрос търсим от Мигел Перан Теруел, уролог в центъра за медицински услуги Urolevante във Валенсия, Испания.

Упражнения за здрава простата, които са в полза на мъжете

„Множество изследвания подкрепят хипотезата, че редовните физически упражнения могат да предотвратят проблеми с простатната жлеза. Става въпрос за доброкачествена хиперплазия, възпаление на простатата (простатит) и простатен аденокарцином. Все още не са известни механизмите, по които спортът предпазва здравето на простатата. Предполага се, че физическата активност намалява ефекта на тестостерона върху растежа на простатната тъкан“, казва д-р Теруел. По думите му въпросът е интересен и ще се изследва в бъдещи проучвания. Към момента смята за необходимо да посочи конкретните упражнения, тяхната интензивност и честотата на изпълнение. „Изследванията препоръчват комбинация от аеробни с анаеробни упражнения“, категоричен е д-р Теруел.

Казано с други думи:

  • добре е практикуването на бягане, плуване, тенис, гребане, футбол, баскетбол, хандбал да се съчетае със силови и разтегателни упражнения

Последните трябва да са насочени към основните мускулни групи на горната и долната част на тялото.

Д-р Теруел пояснява, че за да има резултат, тренировката трябва да се изпълнява минимум 30 минути 3-4 дни в седмица

„Редовната физическа активност е важна за цялостното здраве и в частност за функциите на простатата. Спортът помага за осигуряване на контрол над теглото, подобрява симптоми на простатна хиперплазия и предотвратява загубата на мускулна маса (саркопения)“. Това казва с увереност д-р Теруел. Той обръща специално внимание на факта, че тренировката трябва да е съобразени с нуждите и физическите възможности на мъжете. „При уринарни проблеми, свързани с простатата, е желателно да се извършват йога практики и упражнения за тазовото дъно. Към изпълнението им обаче се пристъпва само след лекарска преценка“, завършва д-р Теруел.

Наши уролози напомнят, че за оптимални резултати е необходимо редовните упражнения за здрава простата да се комбинират с…

Простабор Форте/Prostabor® Forte – природен продукт за нормална простатна функция и здрава пикочо-полова система. Активната съставка е екстрактът от плодовете на Сао Пламето (Serenoa Repens), добре познатат с ползите си за мъжкото здраве. Той е в оптимална доза 320 mg и е пречистен до съвършенство.

Приеман редовно според предписанието, продуктът:

  • осигурява цялостен комфорт на простатата и подкрепя нейните функции
  • подобрява уринирането
  • намалява възпалението и отока при иритативни симптоми от страна на пикочния мехур (дразнене)

Иновативна фармацевтична форма – Solucaps (течни капсули), усилва ефективността на продукта. Позволява цялостно и бързо усвояване на активното вещество от организма и гарантира по-мощен ефект.

Продуктът е напълно безопасен. Няма данни за нежелани ефекти. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Може да се закупи от аптеките или от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola