Симптоми за простатит

Простатитът е третото най-често срещано заболяване на пикочните пътища при мъже над 50 години и най-разпространеното при мъжете под 50-годишна възраст. В следващите редове вижте кои са симптомите за простатит, за да ги разпознаете и овладеете своевременно.

Симптоми за простатит – зависят от вида на възпалението

Въпреки малките си размери, простатната жлеза, разположена под пикочния мехур, изисква специални грижи от страна на мъжете, особено с напредване на възрастта. В противен случай тя може да е причина за сериозен дискомфорт и да понижи качеството на живот. Простатата обгражда уретрата – тръба, през която урината и семенната течност се изхвърлят от организма при уриниране или еякулация. Простатитът може да бъде причинен от възпаление, инфекция или комбинация от двете.

Общите симптоми за простатит включват:

  • Болка при уриниране
  • Болка при еякулация
  • Чести позиви за уриниране

Възможно е тези симптоми да варират в зависимост от вида на възпалението на простатната жлеза.

Остър простатит

Острото възпаление на простатната жлеза се среща изключително рядко. Характеризира се със силна болка в областта на перинеума, често и болезнено уриниране, повишена телесна температура, отпадналост и влошено общо състояние. В повечето случаи острият простатит се поддава по-лесно на лечение.

Хроничен простатит с бактериален произход

Този тип простатит се развива по-бавно от острия и често дискомфортът продължава с месеци. Причина за състоянието е възпаление в резултат на бактериална инфекция. Често този вид простатит се среща при мъже с история на рецидивиращи инфекции на пикочните пътища. Това персистиращо възпаление засяга предимно млади мъже или такива на средна възраст. Инфекцията не се предава по полов път. Към вече споменатите общи симптоми, при хроничния бактериален простатит е възможно да се забележи наличие на кръв в урината. Тежестта на оплакванията е по-лека в сравнение с острия простатит.

Хроничен простатит с небактериален произход, наричан още тазово-възпалителна болест

Хроничният простатит с небактериален произход е възпаление в резултат от раздразнени нерви в областта на простатата. Първопричините за този специфичен тип простатит не са напълно изяснени. Характеризира се със слаба или прекъсната струя урина, болки в долната част на таза, главно около основата на пениса и ануса. Диагнозата се поставя, когато дискомфортът продължава повече от 3 месеца.

След като уточнихме кои са разпознаваемите симптоми за простатит, вижте универсално природно решение на проблемите с простатата

Простабор Форте/Prostabor® Forte е естествено средство за нормализиране функцията на простатата и пикочно-пoловата система. Продуктът съдържа най-високо количество висококачествен стандартизиран екстракт от Сао Палмето – 320 mg. Редовният му прием допринася за:

  • овладяване на възпалението и намаляване размера на простатната жлеза
  • улесняване на уринирането
  • облекчаване на иритативните симптоми на простатит
  • оказване на положително въздействие върху сексуалната функция

Силата на продукта е съизмерима с тази на конвенционалните медикаменти. Усвоява се бързо и пълно от организма, като не проявява странични ефекти. За оптимални резултати се препоръчва продължително приложение.

borola