Простабор предлага най-ефективното лечение на уголемената простата със запазване на сексуалните функции

Намаляването на размера на уголемената простата без хирургична намеса може да осигури дълготрайно облекчаване на симптомите на това често срещано състояние.

Изборът на подходяща хирургична интервенция, която да се приложи при доброкачествена хиперплазия на простатата, се определя от състоянието на болния, от тежестта на симптомите и степента на уголемяване на жлезата и ефектът й върху уринарния тракт. Нарастването на размерите на простатата е естествен процес, който води до притеснителни оплаквания като невъзможност за задържане на уринирането и почти постоянно усещане на позив за уриниране, придружен обаче с много слаба струя и невъзможност за пълно изпразване на пикочния мехур. Много често уголемената простата повлиява и на състоянието на пикочния мехур и уретрата и може да е фактор, водещ до увреждане и на тези органи. Това налага взимането на мерки за намаляване на възпалението и нормализиране размерите на жлезата и в някои случаи води до оперативна намеса за директна намеса върху нея.

При хирургична интервенция, най-често се стига до премахване с различни методи на вътрешната част от простатата, непосредствено притискаща уретрата, или в най-тежките случаи – до премахване на цялата жлеза (простатектомия). Това са методи, които доказано облекчават състоянието на болния, но са свързани и с риск от последващи сексуални дисфункции, импотентност и неврологични увреждания, водещи до невъзможност за задържане на урината. Разбира се, такива усложнения са рядкост, но рискът от тях винаги съществува.

Като много по-безобиден начин за овладяване на заболяването, и същевременно съпоставимо ефективен, се прилага методът за намаляване възпалението на простатата и нормализиране на нейните размери с приема на природния продукт Простабор Форте. Препоръчва се консултация с уролог за установяване тежестта на заболяването и избор на удачна доза за прием – една или повече капсули дневно. Простабор Форте е успешна алтернатива на хирургичните и лекарствени терапии при уголемена простата и не са установени нежелани последици от прилагането му нито върху сексуалните функции, нито върху общото здраве на мъжа.

borola