как да разберем дали имаме проблеми с простатата

Пред голяма част от мъжете над 50 години стои въпросът „как да разберем дали имаме проблеми с простатата?“. Разбира се, най-сигурния отговор ще получите след преглед при специалист по мъжко здраве. Но е полезно да можете да разпознаете симптомите, които подсказват, че нещо с тази малка жлеза с голямо значение не е наред. Ето защо в следващите редове споделяме признаците, чрез които простата алармира за проблем.

Кои са най-честите проблеми с простатата при мъжете?

Вероятно най-разпространеният урологичен проблем сред представителите на силния пол е уголемяването на простатната жлеза. Заболяването е известно още като доброкачествена хиперплазия на простатата. Тъй като жлезата е разположена под пикочния мехур, при разрастване на простатната тъкан тя може да окаже натиск върху уретрата. В резултат обикновено следват проблеми при ходене по малка нужда. Освен това урината, която застоява в пикочния мехур и не се отделя от организма, повишава риска от развитието на пикочна инфекция. За щастие уголемената простата не крие сериозни опасности за здравословното състояние, но симптомите причиняват дискомфорт и може значително да влошат качеството на живот при мъжете. Състоянието засяга 50% от господата над 50 години, но все по-често среща и при по-младите мъже.

Второто най-разпространено оплакване, свързано с простатата, е острото или хронично възпаление на паренхима на жлезата, наречено простатит. Инфламацията може да бъде с бактериален или небактериален произход. От простатит страдат предимно по-младите и полово активни мъже.

Как да разберем дали имаме проблеми с простатата?

Някои симптоми определено са индикация, че е необходимо своевременно посещение при уролог.
Ако забележите някое от следните оплаквания, не го игнорирайте, а потърсете помощта на специалист:

  • Трудности при започване на уриниране
  • Чести позиви за уриниране
  • Събуждания през нощта за посещение на тоалетната по малка нужда
  • Слаба струя на урината
  • Позиви за незабавно уриниране
  • Чувство за непълно изпразване на пикочния мехур
  • Кръв в урината

След консултация и преглед при лекар, той ще установи причината за проблемите с простатата – уголемена жлеза, простатит или злокачествено заболяване.

При проблеми с простатата специалистите у нас препоръчват…

Простабор Форте / Prostabor® Forte – изцяло натурален продукт, който е природното решение за профилактика и лечение на доброкачествена хиперплазия на простатата и простатит.

Активната съставка, екстракт от американската палма джудже Сао Палмето (320 mg),подпомага мъжкото здраве в няколко посоки:

  • Потиска ензимните системи, причиняващи хормонален дисбаланс
  • Намалява възпалението и отока
  • Облекчава неприятните симптоми при уриниране

Продуктът е природна алтернатива на синтетичните медикаменти за уголемена простата. Той е с доказан профил на безопасност като няма противопоказания и странични ефекти дори при дълговременна употреба. Безспорно предимство е, че за разлика от някои лекарства за простата, които потискат сексуалната функция, продуктът повлиява благоприятно половата мощ при мъжете.

borola