еректилна дисфункция

Еректилна дисфункция може да бъде причинена от увеличена простата. С напредване на възрастта, простатната жлеза, която обикновено има размер на кестен, се увеличава. Освен еректилна дисфункция, може да се появи и затруднено уриниране, както болка по време на полов акт.

Какво представлява простатата?

Простатата е част от мъжката репродуктивна система и представлява малка жлеза с размерите на кестен. Една от нейните най-важни задачи е производството на семенна течност, за да има успешно оплождане по време на полов акт. Простатата също играе важна роля и в производството на хормони, а също и регулира потока на урината.

Увеличаване размера на простатата с възрастта обикновено е признак на доброкачествен клетъчен растеж, но причините за това не са напълно ясни. Подозира се, обаче, че за растежа са отговорни промени в хормоналния баланс на тялото.

Колкото по-възрастен става мъжът, толкова по-голям е рискът от проблеми с простатата. Нарастването на тъканта в простатата все повече затваря простатните канали, което може да причини болка по време на полов акт или еякулация, както и възпаление на простатата. А, уголемяването на простата също би могло да доведе и до импотентност. Знайте, че не винаги има пряка връзка между размера на простата и тежестта на симптомите.

Влияе ли простатата върху еректилната функция?

Въпреки че простата е необходима за възпроизвеждането ни, тя обикновено не играе роля за получаването или поддържането на ерекция. Ерекцията възниква, когато кръвоносните съдове в половия орган се отпуснат и отворят, позволявайки на кръвта да потече през тях. След това, налягането се повишава, за да се задържи кръвта там.

Простатата влияе само на еякулацията. Въпреки това, нервите и кръвоносните съдове от всяка страна на простатата играят роля в еректилната функция. Ако тези нерви са увредени, може да бъде причинена еректилна дисфункция.

Съществува ли връзка между еректилната дисфункция и простатата?

Самата простата няма пряко въздействие върху способностите ви да получите ерекция. Въпреки това, някой заболявания на простатата, както и лекарства, използвани за лечението им, могат да бъдат свързани с еректилна дисфункция и импотентност.

  • Доброкачествената хиперплазия на простата се отнася до увеличена простата и не се счита за опасна, но тъй като простатата става по-голяма, тя започва да притиска уретрата. Поради тази причина, основните оплаквания са за проблеми с уринирането. Уголемената простата не влияе върху способността ви да получите ерекция, въпреки това е открита връзка между импотентността и медикаментите, използвани за лечението на доброкачествена хиперплазия на простатата.
  • Простатитът пък е възпаление или подуване на простатата, което основно се различава от доброкачествената хиперплазия на простата по степента на болка. Простатитът е инфекция, причинена от бактерии, а за лечението му обикновено са необходими антибиотици. Ако простатитът стане хроничен, то това може да доведе до сексуални проблеми, включително еректилна дисфункция.
  • Ракът на простатата, за съжаление, може да повлияе на вашия сексуален живот и да причини еректилна дисфункция. Хормоналните и лъчетерапиите понижават нивата на тестостерон, което може да затрудни постигането на ерекция. Също така, възможно е да има увреждане на нервите, предизвикващо еректилна дисфункция.

Насърчете здравето на простатата с помощта на природата!

Простабор Форте/Prostabor® Forte е изцяло натурално средство, което може да се използва като алтернативна терапия при уголемяване на простатата. Високите количества пречистен екстракт от плодовете на Сао Палмето, които съдържа подпомагат работата на простатата. Продуктът допринася и за поддържане на нормалната функция на жлезата и пикочно-половата система, които са от изключително значение за мъжете. А, това че активната му съставка е под формата на мастноразтворими течни капсули го прави по-лесен за усвояване от организма. Приемайте по 1 капсула дневно, след хранене.

Може да го откриете в аптечната мрежа, както и да поръчате още сега онлайн от сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola