сексуална функция и простата

Между сексуалната функция и простатата има изключително специална връзка. В следващите редове ще откриете полезна информация каква е тя и защо здравето на простата е толкова важно. Здравословната сексуална функция допринася значително за благосъстоянието на много мъже. Следователно, нарушенията в нея значително могат да повлияят на качеството на живот на двойките. Сексуалната дисфункция може да се дължи на различни причини, въпреки че доброкачествено уголемената простата също може да окаже влияние върху сексуалната функция на мъжа.

Причини за сексуална дисфункция

Сексуалната дисфункция може да крие различни причини, а следните психологически фактори се наблюдават дори и при по-млади мъже под 40 годишна възраст, като например:

  • Хроничен стрес
  • Натиск в работата
  • Твърде високи изисквания
  • Страхове, свързани с намаляване на сексуалното удоволствие
  • Импотентност

С напредване на възрастта, важна роля също играят физическите промени като загубата на еластичност на кръвоносните съдове и по-лошото кръвообращение.

Сексуалната функция и простатата – каква е ролята им?

Простатата играе много важна роля в репродуктивната и сексуалната функция на мъжете. Тя е отговорна за производството на част от семенната течност и участва в еякулацията.

Простатата, известна още като простатна жлеза, се състои предимно от жлези, също и съединителна тъкан, и гладкомускулни клетки. Тя е заобиколена от съединителнотъканна капсула. Простатата е разположена в тазовото дъно, точно под пикочния мехур. Двата нерва, които са важни за ерекцията, преминават към пениса – точно до простата. Например, при операция на простатата, трябва да се обърне голямо внимание и на тях.

Простатните жлези произвеждат простатен секрет, който е много важен компонент за семенната течност и следователно, за оплождането. По време на еякулацията, секретът на простатата се освобождава в уретрата чрез фини каналчета. Секретът подхранва сперматозоидите, стимулирайки тяхната подвижност и неутрализира неблагоприятната за тях кисела среда във влагалището на жената. Простатата произвежда и друго вещество, наречено простатно-специфичен антиген, накратко PSA, а увеличаването на неговите стойности може да показва патологични промени в простатната жлеза.

По време на еякулацията, мускулната тъкан на простатата се свива и предизвиква рязко освобождаване на спермата, което също така предотвратява връщане на спермата в уретрата, обратно в пикочния мехур.

Функцията на простатата също се регулира от половите хормони. Тестостеронът, произвеждан в тестисите, също играе важна роля тук.

Сексуална функция и уголемена простата – какви са ефектите?

Самата сексуална активност няма отрицателно влияние върху развитието на доброкачественото уголемяване на простатата. Въпреки това, мъжете, които имат затруднено уриниране поради доброкачествено уголемяване, често са засегнати от нарушения на сексуалната функция. А, възможните нарушения могат да са:

  • Еректилна дисфункция
  • Нарушения на еякулацията
  • Намаляване на сексуалното удоволствие

Сексуална функция и уголемена простата – защо се получават тези смущения?

При доброкачествено уголемяване на простатата се наблюдава не само клетъчна пролиферация, но и хронично възпаление на жлезата. Полученият оток на тъканите нарушава отделянето на простатен секрет, който представлява важна част от спермата. А, резултатът е намалено или дори никакво изхвърляне на сперма по време на оргазъм. Ако има възпаление, то също може да причини дори и болка по време на еякулация. Ако тези проблеми стават чести, тогава дори само мисълта за тях парализира усещането за удоволствие, от което страда и ерекцията.

За да имате добра сексуална функция и простата – грижете се добре за вашето здраве!

Сексуална функция и простата – направете най-доброто решение

Мъже, вече може да се доверите на един изцяло природен продукт, подходящ за профилактика и алтернативна терапия при хиперплазия на простатата, а това е Простабор Форте / Prostabor® Forte. Изцяло натурален, с най-добро съдържание на висококачествен стандартизиран екстракт от Сао Палмето, който се бори срещу възпаления на простатата, уретрата и пикочния мехур. Редовният прием на продукта допринася за понижаване изразеността на леки до средни симптоми при доброкачествена хиперплазия на простатата, а иновативната му формула (Solucaps), гарантира лесно усвояване на всички ценни вещества в него от организма. Приемът е удобен – по 1 капсула дневно.

Може да го откриете в аптечната мрежа, както и онлайн в електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola