чай за простата

Чудили ли сте се какъв чай за простата да си купите? Вече не е необходимо, защото ние ви даваме правилните избори. Простатата е един от най-важните мъжки полови органи. С напредване на възрастта, много мъже страдат от проблеми, свързани с нея, а също и прибягват до употреба на медикаменти, но знаете ли, че билковите чайове за простата също могат да донесат облекчение? Но кой чай за простата е полезен? Нека разберем още сега!

Какво представлява простатата и най-честите проблеми, свързани с нея?

Нека започнем оттам – простата е наричана още простатна жлеза и е един от вътрешните полови органи на мъжа. Приблизително, нейната големина е 4 см и има форма на кестен. Простатата е незаменим полов орган, защото изпълнява много важни функции.

Най-честите проблеми, свързани с нея са уголемяване, простатит (възпаление) и рак, но нека сега се съсредоточим върху различните видове чай за простата.

Чай за простата – кой да изберем?

Простатата е много чувствителен орган, чиято функция може лесно да се поддържа със здравословен начин на живот, а това включва и прием на много течности. Чаят е особено полезен за простатната жлеза, а всъщност той е използван от хиляди години като лек за много различни заболявания.

  • Чай за простата от теснолистна върбовка, позната още като Иван-чай и огнена трева. Това растение е от семейството на вечерната иглика и е с характерен розов цвят на цветчетата си. Билката е известна със своя противовъзпалителен ефект и е изключително подходяща за инфекции на пикочния мехур, както и различни бъбречни заболявания. Освен това, лечебното растение помага при възпаление или доброкачествено уголемяване на простатната жлеза, а причината зад това се крие, че то има освен противовъзпалително, но и регенериращо действие. Консумирайте напитката няколко пъти на ден и ще забележите разликата.
  • Зелен чай за простата пък предпазва от рак на простатата. Той е пълен с полифеноли, които са вторични растителни вещества, считащи се като превенция срещу появата на рак. В допълнение, естествените танини, съдържащи се в зеления чай, намаляват нивата на тестостерон, който е основен рисков фактор за появата на това заболяване.
  • Чаят от коприва е един от най-известните домашни лекове при възпаление на простатата. Копривата се използва за много заболявания, тъй като е известна със своите спазмолитични, диуретични, противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства. Чаят от коприва е идеален не само при бъбречни проблеми и цистит, но и при такива, свързани с простатната жлеза.
  • Следващият чай е този от корен на женско биле. Това е многогодишно лечебно растение, което е пълно с ценни съставки, полезни за простатата, особено при остър или хроничен простатит. Благодарение на противовъзпалителни му свойства, ще намерите облекчение от него.

Какво освен чай за простата е полезно?

Ако искате да укрепите този така важен орган, споменатите билкови чайове не са единствените възможности за това. Със здравословен начин на живот може да допринесете до правилното функциониране на простатната жлеза – правилно хранене (по-малка консумация на месо), редовни упражнения (спортувайте или си правете по-дълги разходки) и изключване на алкохолните, и тютюневи изделия. Така, вие ще си гарантирате здравето на вашата простата. За още полезна и интересна информация, следете нашия блог!

Цялостна грижа за простатата

Простабор Форте / Prostabor® Forte е изцяло натурален продукт, който поддържа нормалната функция и структура на простатната жлеза. Висококачественият и стандартизиран екстракт от Сао Палмето, който съдържа в себе си допринася за нормалното уриниране и поддържане функциите на пикочо-половата система. Освен това, неговият редовен прием влияе благоприятно на сексуалната функция при мъжете. Течните капсули на продукта, които са и иновативни, позволяват цялостното му и по-бързо усвояване от организма. Препоръчителният прием е по 1 капсула дневно, след храна. Освен всичко, доказаният му профил на безопасност го прави още по-предпочитан от мнозина.

Може да го откриете в аптечната мрежа, както и онлайн на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola