Аденомa на простатната жлеза

В първата част на статията Ви запознахме с това какво представлява аденомa на простатната жлеза или доброкачествената хиперплазия на простатата, кои са най-характерните симптоми за наличието й, както и с част от начините на протичане на заболяването. Във втората част на статията ще съсредоточим вниманието Ви върху още няколко особености, характерни за втория и третия етап на протичането на заболяването, както и върху начина за предотвратяването му.

Във втория стадий на развитие на заболяването наред с необходимостта от допълнителни усилия при уриниране, прекъсващата струя, и чувството за недостатъчно добре изпразнен пикочен мехур, се наблюдава и задържане на урина в пикочните пътища, което води до възпаляване на лигавицата им, вследствие на което мъжът усеща парене по време на уриниране. Също така се наблюдава и наличие на болка в областта на кръста и над него.

Третият стадий на развитие на доброкачествената простатна хиперплазия се характеризира с неволево изпускане на урина. В началото това състояние се наблюдава само през нощта като постепенно става част от ежедневието на мъжа, а самото заболяване се задълбочава.

Защо при доброкачествената хиперплазия на простатата  винаги се наблюдава задържане на урина, явяващо се реален дискомфорт за мъжете?

Задържането на урина е причинено от невъзможността за изпразване на пикочния мехур вследствие на притискането на уретрата. Задържането на урината може да бъде съпроводено от болки над кръста. В някои случаи е възможно то да бъде предизвикано от прекомерна употреба на алкохол, или да се появи като последствие от настинка, несвоевременно изпразване на пикочния мехур както и от спазване на постелен режим.

Според специалисти доброкачествената хиперплазия на простатата, може да бъде излекувана още в първия си стадии. Ето защо е от изключително значение мъжът да потърси медицинска помощ при първите едва доловими симптоми на заболяването, свързани с уринирането.
Простабор Форте е природен продукт, който съдържа екстракт от плодовете на Сао Палмето, благодарение на който се потискат процесите, водещи до уголемяване на простатата.

borola