защита за простата

Осигурете най-добрата защита за своята простата, защото в Европа – около 90% от всички мъже над 70 годишна възраст, страдат от доброкачествена простатна хиперплазия, известна като доброкачествено уголемяване на простатата. А, с течение на времето, това може да се развие в злокачествено образувание. Съпоставяйки статистиката с тази в Азия, където тя е под 10%, то дали можем да отдадем това на храненето?

Защита за простата със здравословно хранене

Когато сте болни се опитвате да се храните по-здравословно, нали? А, когато имате високо кръвно налягане, избягвате солените храни? Това са само част от примерите, които може да ви дадем. Всъщност, здравословното хранене повишава качеството на живот в дългосрочен план, а също и предотвратява поява на последващи заболявания.

Международно изследване разкрива връзката между хранителните навици и здравословното състояние на хората в различните страни, като определени заболявания някъде се срещат по-често или следователно, по-рядко. Всъщност, хората в Азия, в сравнение с тези в Европа, консумират по-малко нездравословни мазнини и повече фибри. Южна Европа е изключение, тъй като тя е средиземноморски регион, предразполагащ към по-различен и здравословен начин на живот, следователно по-малко мъже там страдат от заболявания на простатата, отколкото в останалите части на Европа.

Хормоналният баланс на човешкото тяло може да бъде повлияван чрез здравословна диета, а патологичното уголемяване и ракът на простатата често се предизвикват от промяна в мъжките полови хормони.

Защита за простата с правилната храна

В Европа, средният прием на мазнини е около 100 гр дневно, а всъщност – той не трябва да надвишава 60 до 70 гр. Правилният избор на мазнини също има решаваща роля тук, тъй като прекомерната консумация на наситени такива, от животински произход, може да увеличи риска от рак на простатата.

Приемът на ненаситени мастни киселини от растителен произход, като Омега-3 и 6 мастни киселини имат положителен ефект върху мъжкия хормонален баланс. А, когато те се консумират редовно, ще подобрят състоянието на простатата ви. Тях може да откриете в ядките – орехи или тиквени семки, но също и в различни растителни масла като ленено, рапично или орехово.

Диетата, богата на фибри, има поддържащ ефект върху хормоналния баланс на мъжа и по този начин осигурява защита за простатата. Препоръчително е да консумирате по около 30 гр фибри дневно. Храните, богати на фибри, са примерно – пълнозърнести продукти като хляб, кафяв ориз, както различни зеленчуци и плодове. Ако редовно ги консумирате, също не забравяйте да увеличите и приема на течности, които приемате, с цел защита за простатата.

Любимите зеленчуци и плодове – те се препоръчват, защото намаляват до минимум риска от злокачествени образувания на простатата. Едни от най-полезните са карфиол, броколи, кайсии, пъпеш и нар.

Какво може още да направите за защита за простатата?

Диетата играе важна роля в предотвратяването на различни заболявания на простатата, но и други фактори също допринасят за нейното здраве.

На първо място, поставяме движението. То има положителен ефект – от 2 до 3 часа умерена физическа активност дневно е препоръчителна от специалисти.

Естествено, поддържането на нормално телесно тегло е от огромно значение, тъй като проучвания показват, че рискът от заболяване на простатата се увеличава с нарастване на теглото.

Алкохол и цигари – дали изобщо е необходимо да ги споменаваме? Алкохолът е висококалоричен и следователно, може да допринесе за затлъстяване, а и не само. А, пушенето доказано увеличава риска от рак на простатата.

Пийте достатъчно течности през целия ден. Препоръчителният прием е от около 1,5 до 2 литра дневно – вода или неподсладени напитки. Естествено, ако ходенето до тоалетната не е възможно или не е желателно за определен период от време (през нощта или когато сте в движение, например), то тогава има смисъл да ограничите приема на течности.

Осигурявайте винаги най-добрата защита за простатата си!

Доказана защита за вашата простата от природата

Специалисти препоръчват прием на Простабор Форте / Prostabor® Forte, за да поддържате простатата си във форма. Това е изцяло натурален продукт с високо съдържание на стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето, който осигурява най-добрата защита на малката жлеза с голямо значение. Продуктът насърчава още нормалното функциониране на пикочо-половата система. Доверете се на научно разработения продукт с максимална чистота, високо качество и безопасност – без нежелани ефекти и подходящ за продължителна употреба. Иновативната му форма, а именно – течни капсули прави продукта още по-предпочитан и също така, по-лесен за усвояване от организма. Приемът е удобен – по 1 капсула дневно.

Може да го откриете в аптечната мрежа, както и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola