облекчаване симптомите на простатит

Симптомите на простатит засягат 35 до 50% от мъжете през целия им живот, затова и тяхното облекчаване е от съществено значение за поддържането на добро мъжко здраве. Състоянието засяга мъжкият пол от всички възрасти, особено между 20 и 40 години. Тежестта на симптомите варират, но най-често срещани са: болка в областта на таза, слабините и долната част на гърба, проблеми по време на полов акт – болезнена еякулация и еректилна дисфункция. За щастие има и алтернативни методи, които са напълно безопасни за облекчаване симптомите на простатит, които ще ви помогнат да се почувствате отново като себе си.

Облекчаване симптомите на простатит естествено и безопасно

Простатитът е възпаление или инфекция на простатната жлеза, което се разделя на четири типа според симптомите и тежестта на заболяването.

  • Остър бактериален простатит
  • Хроничен бактериален простатит
  • Хроничен небактериален простатит (синдром на хронична тазова болка)
  • Безсимптомно възпаление на простата

Ако смятате, че страдате от простатит е необходимо да се свържете с лекар специалист в тази област, който да назначи подходящи изследвания и да постави правилна диагноза с последващо лечение.

Въпреки това има няколко алтернативни метода, които не оказват влияние на предписаното лечението, но повлияват благоприятно симптомите при простатит. Ето и някои от тях:

Пчелен прашец – ефективен при симптоми на простатит

Проучвания показват, че пчелният прашец може да бъде ефективен при състояния на простата поради своите противовъзпалителни и аналгетични ефекти. Според скорошно направено проучване се установява, че при небактериални възпаления на простатата прашецът подобрява състоянието на пациентите, като ефективно повлиява болката. Можете да приемате пчелният прашец смесен в храни и напитки до три път на ден.

Биофийдбек терапия за облекчаване състоянията на простатата

Биофийдбек е терапевтична процедура, при която с помощта на софтуерни програми се постига немедикаментозно регулиране на функционирането на нервната система и неволевите физиологични процеси в тялото. Това от своя страна води до отпускане на мускулите и намалява усещането за болка.

Едно проучване установява, че при 60 пациента с небактериален простатит значително се облекчават симптомите. Дискомфортът в областта на гениталиите, ректума, както и самата болка, се повлияват от биофийдбек терапия. Тя е безопасна и не пречи на протичащото традиционно лечение.

Практикуване на упражнения за тазовото дъно

Изследване, проведено в Медицинския център на университета Хакенсак в Ню Джърси показва, че тренирането на мускулите на тазовото дъно може да помогне за подобряване на различни клинични обстоятелства, засягащи мъжете. Такива са: болка в таза, уринарна инконтиненция, свръхактивен пикочен мехур, дрибъл след уриниране, еректилна дисфункция и проблеми с еякулацията.

Мъжете могат да практикуват така известните упражнения на Кегел, за да облекчат симптомите при простатит, свързани с хроничната тазова болка. Това става при стягане на мускулите на тазовото дъно и задържане на контракцията за 5 секунди, след което следва отпускане за същото време. Целта е да се задържат мускулните контракции възможно най-дълго.

Облекчаване на симптомите при простатит с натурални средства от природата, естествено и напълно безопасно

Мъжете, които страдат от простатит спокойно могат да се доверят на Простабор Форте / Prostabor® Forte. Това е изцяло природен продукт, който подпомага мъжкото здраве като овладява отока и намалява размера на простата. Активната съставка – висококачествен, стандартизиран екстракт от Сао Палмето облекчава възпалителните симптоми при простатит и повлиява благоприятно сексуалната функция.

Продуктът е икономически изгоден, тъй като се приема само по 1 капсула дневно. Иновативната форма – Solucaps (течни капсули), осигурява по-бързото му усвояване от организма както и по-добър ефект.

Потърсете го в аптеките в страната или в сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където можете да следите за актуални и изгодни промоции.

borola