упражнения при простатит

Включването на упражнения при простатит е допълнителна и важна стъпка за облекчаване на състоянието. Затова в тази статия ще насочим вниманието ви към най-добрите такива и ще обясним защо са толкова важни за ефективното управление на мъжкия проблем.

Кегел упражнения при простатит – укрепване на тазовото дъно

Упражненията на Кегел са известни със своята ефикасност при лечение на простатит. Те са изключително подходящи в помощ при мъже за контролиране на инконтиненцията и ерекцията. Включват свиване и отпускане на мускулите, които поддържат таза (пикочния мехур, червата и най-вече простатата). Чрез укрепване на тези мускули страдащите могат да подобрят контрола над пикочния мехур и да намалят болката при доказан простатит. Упражненията на Кегел се изпълняват като първоначално се стягат мускулите на тазовото дъно и се задържа контракцията за около 5 секунди. След това се отпуска за същото време. Целта е постепенно да се увеличава времето на задържане на контракцията.

Аеробни упражнения при простатит – защо са важни?

Включването в рутината на аеробни упражнения като ходене, плуване и лек джогинг може да осигури огромно облекчение за хората, страдащи от простатит. Тези дейности подобряват кръвообращението в цялото тяло, включително в областта на таза, което помага за намаляване на възпалението и облекчаване на дискомфорта. Подобрената циркулация също така насърчава доставянето на кислород и хранителни вещества до простатната жлеза, подпомагайки нейния оздравителен процес. Затова практикуването на поне 30 минути умерена аеробна активност в ежедневието ще донесе забележителни ползи за справяне със симптомите на простатит.

Йога и стречинг за облекчаване на мускулното напрежение

Йога и упражненията за разтягане предлагат холистичен подход за облекчаване състоянието простатит. Това става чрез насочването им към мускулното напрежение и чрез насърчаване на релаксацията. Асани като детската поза, разтягането на котка крава и позата на кобра могат специално да са ориентирани към тазовата област, облекчавайки стягането и дискомфорта. Освен това йога помага за практикуване на дълбоко дишане и за намаляване на стреса. А това от съществено значение за управление на психологическите аспекти на простатит.

Тай-Чи – древни упражнения при простатит

Тай-Чи е древно китайско бойно изкуство, характеризиращо се с бавни, плавни движения. То е получило признание за своите терапевтични ползи при управлението на различни здравословни състояния, включително простатит. Тази нежна форма на упражнения подпомага баланса, координацията и релаксацията, което може да бъде особено полезно за хора, изпитващи болка и дискомфорт в таза. Акцентът на Тай-Чи е върху внимателното движение и дишането за хармония между ума и тялото, като помага на хората да управляват стреса и да облекчат симптомите, свързани с простатит. Включването на Тай-Чи във вашата здравословна рутина може да доведе до дълбоки подобрения както във физическото, така и в психическото благосъстояние.

Увеличаване на положителния ефект от практикуване на упражнения при простатит

Мъже, за да овладеете успешно простатита, започнете да водите активен начин на живот и го подкрепете със средство, специално създадено за здравето на простатата. За облекчаване на смущенията при уголемена простата и простатит, заложете на Простабор Форте / Prostabor® Forte. Продуктът дължи мощното си действие на активното вещество в състава си – екстракт от Сао Палмето. Редовната употреба съдейства за потискане на ензимните системи, водещи до дисбаланс в половите хормони и увеличаване на простатната жлеза. Успешно потиска разрастването на простатната тъкан, като повлиява отока и възпалението. По този начин елиминира неприятните симптоми при простатит. Продуктът е напълно безопасен. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Може да се намери в аптеките или да се поръча онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola