храни при проблеми с простатата

При проблеми с простатата някои храни се оказват ключови и част от ефективната стратегия за поддържане на добро мъжко здраве. Не пропускайте да разберете кои са те в следващите редове и на какво се дължат техните чудодейни свойства.

Домати – червените храни при проблеми с простатата

Доматите са известни с високото си съдържание на ликопен. Това е мощен антиоксидант, който е широко изследван за потенциалните му ползи при доброкачествена хиперплазия на простатата (ДХП). Включването на домати във вашата диета е лесно и универсално. Можете да ги добавите към салати, тестени ястия, супи и яхнии. Доказано е, че мазнините подобряват усвояването на ликопена. Затова съветът на специалистите е доматите да се консумират, овкусени със зехтин или олио и то само след като са преминали термична обработка.

Кръстоцветни зеленчуци – храни при проблеми с простатата

Кръстоцветните зеленчуци, включително броколи, карфиол, брюкселско зеле, са богати на сулфорафан и други съединения, за които е доказано, че поддържат здравето на простатата. Тези зеленчуци съдържат фитохимикали, които помагат за премахване на токсините от тялото и инхибират растежа на раковите клетки. Проучвания показват, че диета с високо съдържание на кръстоцветни зеленчуци може да намали риска от развитие на злокачествено образование на простатата. Освен всички това те са с високо съдържание на витамини, минерали и фибри, които допринасят за цялостното благосъстояние на човек. За да получите най-много ползи, включвайте различни кръстоцветни зеленчуци в храната си няколко пъти седмично.

Мазни риби – ефективни храни при проблеми с простатата

Мазните риби като сьомга, скумрия, сардини и пъстърва са отлични източници на омега-3 мастни киселини. Те имат противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат при проблеми с простатата както и за оздравителния процес. Според направени проучвания при мъжете, които консумират поне два пъти седмично риба, се намалява риска от развитие на ДХП. Освен това те имат и допълнителни ползи за сърдечно-съдовото здраве на силния пол.

Храни като ядки и семена при проблеми с простатата

Ядките и семената са пълни с основни хранителни вещества, които поддържат здравето на простатата, включително цинк, селен и витамин Е. Цинкът е особено важен за функцията на жлезата и е свързан с намален риск от уголемяване на простатата. Селенът от друга страна е антиоксидант, чието действие е насочено към предпазване на клетките от увреждане и намаляване на възпалението. От семената специално място заемат тиквените, които са известни с благотворния си ефект върху простатната жлеза. Благодарение на съдържащите се в тях съединения може да постигне облекчение на уринарните симптоми, свързани с ДХП. Една шепа от този вид на ден прибавени към диетата са изключително полезни при проблеми с простатата.

Природно средство като допълнение към най-добрите храни при проблеми с простатата

Специалистите по урология са категорични, че Простабор Форте / Prostabor® Forte е прекрасно допълнение към хранителния режим на мъжете, които се борят с проблеми с простатата. Той е изцяло натурален продукт и съдържа високо количество стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето, за по-бързо действие и максимална ефективност. Приемът му оказва благоприятно влияние върху структурата на простатната тъкан и големината на простатата. Допринася за поддържане нормалната функция на жлезата и пикочно-половата система. Редовният му прием влияе благоприятно и на сексуалната функция. Активната съставка е под формата на мастноразтворими течни капсули (Solucaps) за по-мощен ефект, по-бързото и цялостно усвояване от организма. Продуктът е подходящ за продължителна употреба и е икономически изгоден заради удобния си прием – по 1 течна капсула, след хранене.

Намерете го още сега в аптечната мрежа или поръчайте онлайн от електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola