Крие ли рискове употребата на противовъзпалителни средства при доброкачествена хиперплазия на простатата? hiperplazia - Преглеждания: 0 Външни публикацииentan.bgРазширени вени – причини, симптоми и лечениеcalorex.bgВъглехидрати и отслабване – нещо ново по въпросаfeminorm.comКъсна менопауза, затлъстяване и сърдечна недостатъчностgingira.bgЛятна грижа за кожата – полезни съвети за малки и големиimunobor.comЧревен микробиом и килограми – каква е връзката?ocolut.comПостоянно носене на очила – „за“ и „против“ Full view

Крие ли рискове употребата на противовъзпалителни средства при доброкачествена хиперплазия на простатата?

Доброкачествената простатна хиперплазия е често срещан проблем при мъже над 50 годишна възраст. Характеризира се със затруднения в уринирането, забавено начало на процеса, тънка струя урина, усещане за недоизпразнен пикочен мехур, зачестяване на позивите за уриниране и др. Според последни проучвания някои от нестероидните противовъзпалителни средства понижават опасността от уголемяване на простатата, но задълбочават симптомите на съществуваща вече такава.

В Холандия учени извършват наблюдения над 5900 пациента, които показват, че употребата на нестероидни противовъзпалителни средства при доброкачествена простатна хиперплазия удвоява два пъти вероятността за задържане на урина.

Ето защо, ако мъже, които страдат от медицинското състояние забележат влошаване на симптомите, вследствие на употребата на тези лекарствени средства е необходимо да уведомят своевременно своя лекуващ лекар.

Как тогава да се предотврати появата на доброкачествена хиперплазия на простатата и да се облекчат вече появилите се симптоми?

Едни от начините за понижаване на риска от поява на това заболяване и облекчаване на симптомите е придържането към здравословен хранителен режим и редовната физическа активност. Друг ефективен метод за безопасно повлияване на оплакванията е употребата на природния продукт Простабор Форте.

Простабор Форте съдържа висококачествен екстракт от плодовете на растението Сaо палмето, за чийто прием е клинично доказано, че води до намаляване на оплакванията при доброкачествена простатна хиперплазия. Простабор Форте се различава от другите продукти по качеството и количеството на съставката, фармацевтичната форма и технологията на производство. Активната съставка се намира в по-ефективна мастноразтворима форма – solucaps (течни капсули), която осигурява по-бързо и цялостно усвояване от организма.

borola

guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x