при уголемена простата

При уголемена простата размерът на жлезата нараства до степен, в която започва да притиска уретрата и причинява дискомфорт на мъжете. Най-често оплакванията включват чести позиви за уриниране, необходимост от посещение на тоалетната през нощта, слаба струя на урината, усещане за неизпразнен мехур и лесно изпускане. Възможностите за лечение са индивидуални и зависят от тежестта на симптомите. В част от случаите лекарите назначават медикаментозна терапия или хирургическа интервенция. Но за овладяване на състоянието помагат и някои природни дарове, които се грижат за мъжкото здраве и могат да се прилагат в домашни условия. В следващите редове споделяме кои са те.

Африканска слива (PYGEUM AFRICANUM)

Екстрактът от кората на африканска слива съдържа широк спектър от мастни киселини, алкохоли и стероли, включително бета-ситостерол. Те оказват антиоксидантен и противовъзпалителен ефект върху пикочно-половата система. Има данни, че при комбиниран прием с други природни екстракти, като Сао Палмето, това растение подобрява изпразването на пикочния мехур и намалява позивите за уриниране. Лечебните свойства на африканската слива към момента са доказани чрез наблюдателни изследвания, но са необходими още по-задълбочени проучвания, които да потвърдят благотворния ефект при уголемена простата.

Ликопен – антиоксидант с положително действие при уголемена простата

Ликопенът е естествен каротеноиден пигмент, който се съдържа в някои плодове и зеленчуци и придава червено оцветяване. Резултати от проучване показват, че ежедневната консумация на ликопен, обогатен със зехтин екстра върджин, подобрява здравето на простатата и намалява специфични за жлезата антигени. Благодарение на антиоксидантните си свойства ликопенът предпазва от разрастване на простатната тъкан и развитие на злокачествени заболявания на жлезата. Най-богатият и лесно достъпен източник на ликопен, който познаваме са доматите. Съдържа се още в диня, папая, моркови и червени чушки.

Омега-3 мастни киселини

Храните, съдържащи омега-3 мастни киселини, са сред най-полезните за мъжкото здраве. Резултати от проучване показват, че представителите на силния пол, които консумират студеноводни риби 4 пъти в седмицата имат по-нисък риск от злокачествено заболяване на простатната жлеза. Също така са доказани и противовъзпалителните свойства на омега-3 мастни киселини. За да си ги набавите, се препоръчва консумация на сьомга, скумрия, сардини, яйца и орехи. Ако тези компоненти не присъстват в диетата ви може да ги приемате под формата на хранителна добавка, като ТриОмега 1000+.

Сао Палмето – мощно природно средство при уголемена простата

Палмата джудже от югоизточното крайбрежие на Северна Америка е от голяма полза на мъжете с доброкачествена хиперплазия на простатата. Това растение е инхибитор на 5-алфа редуктазата и проявява противовъзпалителни, противооточни и противотуморни свойства.

У нас ще откриете оптимално количество стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето в Простабор Форте/Prostabor® Forte. Активната съставка действа чрез потискане на ензимните системи, които нарушават баланса на половите хормони, тестостерон и естроген, и предизвикват уголемяване на простатната жлеза. Редица клинични проучвания доказват, че действието на натуралното средство е съизмеримо с това на синтетичните лекарства и води до трайно подобрение при над 50% от пациентите. Иновативната фармацевтична формула Solucaps (течни капсули) спомага за по-бързо и цялостно усвояване, а оттам и по-силно действие на продукта. Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула. Оптимален ефект се наблюдава при продължителна употреба.

borola