Простатата – най-добрият приятел на младия мъж и най-големият враг на възрастния

Малките неща са важните в живота. Двадесетина грама тегло и размерите на орех – това е характеристиката на простатната жлеза – едно малко камъче, което може да обърне каруцата по житейския път на всеки мъж. Ако приемем петдесетата годишнина за повратен кръстопът в живота на мъжа, простатата бихме могли спокойно да поставим на мястото на регулировчика.

Младите мъже, ако нямат проблеми от сексуално и възпроизводително естество, в много редки случаи поставят простатата сред обгрижваните и вземани под внимание органи на тялото си. И в това има резон, защото простатата обикновено изпълнява своята роля безпрепятствено у младежите и навлизащите в зряла възраст мъже. Човешкият организъм обаче е сложна система, съвкупност от свързани и непрекъснато повлияващи се структури и простатата не е самостоятелна единица. Състоянието й се регулира от редица вътрешни и външни фактори и с годините то обикновено се влошава.

Когато това се случи, ефектът е всеобхватен и мъжете не само отскачат до тоалетната многократно денем и нощем, но нерядко страдат и сексуалните им способности, а често емоционалните страдания също са налице. А освен това, в повечето случаи в съзнанието им като ехо звучат думите на лекаря- “уголемена простата” или “простатно възпаление”. Двете състояния са най-честите, засягащи простатата заболявания, дължащи се на възрастови изменения, свързани с влошено кръвоснабдяване на жлезата, хормонални изменения или бактериални инфекции. Това са все причини, за които напредването на възрастта е предразполагащ фактор за изява, и които почти не се срещат у млади хора. Освен това, за развитие на простатните заболявания предразполагащ ефект имат наследствената обремененост и фамилната история, расовата принадлежност и начина на живот.

Очевидно, няма какво един мъж да направи, за да забави хода на времето и стареенето, няма как да промени генетичната си податливост или расова история. Но има начин да предпази себе си от простатните заболявания – да забави хода им, да облекчи значително симптомите им и да овладее неприятните прояви и последствия. Най-ефикасният, безболезнен и удобен начин е с приема на Простабор Форте. Съчетан с подходящи лекарски препоръки за режима на хранене и житейските навици, Простабор форте допринася значително за излекуване на простатното възпаление, намаляване на отока и нормализиране размерите на уголемената простата при простатит или доброкачествена хиперплазия. С приема на Простабор Форте и поддържането на бодър младежки дух, годините у възрастните мъже ще загубят голяма част от негативното си влияние.

borola