Възможно ли е да се живее с простатна хиперплазия без ползването на синтетични лекарствени средства

Доброкачественото уголемяване на простатата е състояние, предизвикващо притеснителни и смущаващи проблеми като невъзможност за пълно изпразване на пикочния мехур, чести силни позиви за уриниране, особено досадни нощем или в други, непозволяващи уриниране моменти и др. За облекчаване на симптомите и лечение на състоянието се прилагат редица лекарствени продукти, в най-тежките случаи се прибягва и до оперативни намеси. Но за мъже с леки и средни по тежест оплаквания, които не нарушават нормалната им житейска активност, съществува допълнителна възможност, известна като „изчакване и редовно проследяване“ на състоянието.

При този метод се извършва редовно проследявана на симптомите под лекарски надзор до евентуалното установяване на нужда от медикаментозно лечение. Счита се, че с леки и съобразени със заболяването промени в начина на живот, може да се постигне продължително стабилизиране на състоянието. Симптомите и оплакванията при доброкачествена хиперплазия на простатата прогресират сравнително бавно, поради което този подход се счита за уместен и приемлив отстрана на много лекари. При голяма част от мъжете се установява уголемена простата случайно, при профилактични прегледи или изследвания, свързани с друго заболяване.

Безсимптомното протичане на първите етапи на простатната хиперплазия и липсата на последващо влошаване на оплакванията след диагностициране със заболяването, позволява преминаването през период на изчакване с цел предпазване от евентуалните нежелани взаимодействия и странични ефекти от назначаването на някой от популярните методи на лечение. Разбира се, да се изчака не означава да не се предприемат никакви мерки. Важно е въвеждането на здравословни промени в начина на живот, хранителните навици и физическата активност и редовно информиране на лекуващия лекар за евентуално влошаване на състоянието.

Като безвредна алтернатива на лекарствените средства, насочени срещу доброкачественото уголемяване на простатата, успешно се прилагат и някои природни продукти. Такъв е например Простабор Форте, приемът на който не се свързва с никакви странични ефекти, а ефективността му е доказано висока при леки и умерено тежки форми на протичане на заболяването.

borola