за здрава простата

Хранителният режим може да помогне в грижата за здрава простата. Въпреки малкия си размер простатата може да създаде сериозни неприятности при мъжете. Един от най-често срещаните проблеми е доброкачествената хиперплазия или уголемяване на простатата. Често срещани оплаквания от това усложнение са трудно, болезнено и често уриниране. Подходящата диета включва храни с ниско съдържание на наситени мазнини и прости захари, богати на фибри храни и повишена консумация на плодове и зеленчуци.

За здрава простата избягвайте тези храни и напитки

    • Червени и преработени меса – ежедневната им консумация води до 10-15% по-висок риск от развитие на злокачествено заболяване на простатата и увеличава с 30% риска за развитие на доброкачествено простатно уголемяване. За здрава простата избягвайте консумацията на телешко, свинско и агнешко. Преработените меса като шунка, кренвирши, салами и кайма също не са подходящи за вашето меню. Пилешкото месо също съдържа съединения, които влияят негативно на жлезата. Алтернативен източник на протеин са рибата, бобовите култури и ядките.
    • Мляко и млечни продукти – тези храни също повишават риска от проблеми с простатата. Опитайте се да ограничите консумацията им или поне приемайте обезмаслени и нискомаслени млечни продукти. Избягвайте пълномаслените млека, сирена и кашкавали. Добра алтернатива са ядковите млека като бадемово, кокосово и оризово мляко.
    • Алкохол – диуретичните свойства на алкохола забързват пикочните функции, което може да се окаже проблем при мъже, които страдат от уголемена простата. Може да замените алкохолните напитки с безакохолни коктейли или безалкохолна бира.
    • Захар – прекалената консумация на този рафиниран продукт повишава нивата на провъзпалителни цитокини – химикали, които причиняват възпаление и водят до простатит, диабет, сърдечни заболявания и други хронични болести. Захарта се съдържа в много храни и е трудно да се избегне напълно, но е препоръчително да се ограничат количествата, които приемаме.

Препоръчително е мъжете на възраст над 50 години, както и тези с наследствено предразположение към заболявания на жлезата да спазват препоръките за здрава простата. Освен контрол върху хранителния режим е нужно да се полагат и профилактични грижи за простатата.

В грижата за здрава простата помага…

Простабор Форте/Prostasbor® Forte. Този изцяло природен продукт оказва благотворен ефект върху простатната жлеза. Положителното му въздействие се дължи на оптималното количество високопречистен екстракт от Сао Палмето (Сереноа Репенс). Тази активна съставка оказва мощен ефект върху простатната жлеза като действа чрез потискане на ензимните системи, които нарушават баланса на половите хормони (тестостерон и естроген) и довеждат до увеличаване на простатата. Този 100% натурален продукт се предлага под формата на иновативни течни капсули (Solucaps). Мастноразтворимата форма осигурява по-бързо и цялостно усвояване на активната съставка.

За качествена профилактика на простатни заболявания продуктът се приема веднъж дневно. Продуктът действа без да вреди на сексуалния живот или да предизвиква други нежелани ефекти.

borola