забранени храни при уголемена простата

В тази статия ще разгледаме „черния списък“ от забранени храни при уголемена простата, които могат да влошат симптомите на състоянието. Диетата е подход с доказана ефективност за контролиране на проблема. Важно е да знаете кои хранителни продукти и напитки са подходящи за включване в ежедневното ви меню и кои да избягвате. Така шансът за предотвратяване на възпаление на простатата и контрола над нейното здраве е много по-голям.

Списък на забранени храни при уголемена простата

За съжаление, господа някои от любимите ви храни могат да причинят възпаления и проблеми с простатата, и с пикочния мехур. А това от своя страна ще предизвика неприятни симптоми и цялостно влошаване на качеството на живот. Затова ограничаването на някои от тях може да се окаже много полезно за поддържане цялостното ви здраве и в частност това на простатата.

Червено месо – враг номер едно на простатата

Повечето хора ежедневно консумират червено месо, но голяма част от тях не знаят, че това е предпоставка за уголемяване на простатата или за влошаване симптомите на вече увеличена такава. Обяснението е, че тези меса значително повишават нивата на арахидонова киселина. Това пък от своя страна допринася за влошаване на симптомите при доброкачествена хиперплазия на простатата (ДХП) чрез предизвикване на възпаление в организма. Затова и червеното месо е една от водещите забранени храни при уголемена простата. Добрата новина е, че има много алтернативни, които няма да причинят подобни проблеми като рибата например. Най-добре е да похапвате сьомга, скумрия и херинга, заради съдържащите се в тях омега-3 мастни киселини, които естествено и безопасно намаляват възпалението е организма.

Пикантни храни

Пикантните храни като къри и лют червен пипер например са още едно нещо, за което трябва да внимавате, ако страдате от увеличена простата. Тези храни могат да раздразнят пикочния мехур и простатата и да доведат до уринарни симптоми, свързани с ДПХ. Като нужда от често и спешно уриниране, например. Ако все пак сте почитатели на пикантните ястия опитайте да използвате малко по-малко подправки или лют сос от нормалното. Вместо това добавете билки или зеленчуци за по-богат вкус.

Кофеинови напитки

Избягване или ограничаване приема на кофеин, включително кафе, черен чай, енергийни напитки, е друг начин за подобряване симптомите при уголемена простата. Кофеинът има диуретичен ефект, което означава, че може да увеличи желанието за ходене до тоалетната. Освен това пиенето на тези напитки, особено късно през нощта, може да раздразни пикочния мехур и да повиши позивите за уриниране. Тъй като за мъжете с увеличена простата е трудно да изпразнят напълно пикочния си мехур, консумацията на кофеинови напитки само ще задълбочи проблема. Вместо това, опитайте друг тип течности, като зелен чай например. Той има разбуждащ ефект, като в състава му влизат и полифеноли. Те от своя притежават полезни антиоксидантни, противовъзпалителни и антиканцерогенни свойства.

Вместо тези забранени храни при уголемена простата, опитайте природно средство за овладяване на състоянието

Мъжете с уголемена простата могат да се доверят на Простабор Форте / Prostabor® Forte. Това е натурално средство, чието положително влияние върху мъжкото здраве се дължи на оптималното количество високопречистен екстракт от Сао Палмето (Сереноа Репенс). Активната съставка оказва мощен ефект върху простатната жлеза като потиска ензимните системи, които нарушават баланса на половите хормони и предизвикват уголемяване на простатата. Изцяло природният продукт се предлага под формата на иновативни течни капсули (Solucaps), които гарантират по-бързо и цялостно усвояване на активната съставка. Допълнително негово предимство е, че действа благоприятно и върху сексуалната функция на мъжете.

Потърсете го в аптеките или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola