възпаление на простатата симптоми

Някои симптоми на възпаление на простатата често се бъркат с доброкачествена хиперплазия на жлезата или злокачествено заболяване. Всъщност най-честата причина за инфламация на жлезата е простатитът, който засяга един от всеки шест мъже в даден етап от живота. Ето какво е важно да знае всеки представител на силния пол по темата.

Симптоми при възпаление на простатата

Когато простатната жлеза се възпали, обикновено настъпват следните оплаквания:

  • парене или болка при уриниране
  • спешни позиви за уриниране
  • трудности при започване на уринирането
  • трудна или болезнена еякулация
  • болка в областта между скротума и ректума, известна като перинеум
  • болки в кръста

Симптомите са много сходни с оплакванията, които изпитват мъжете при доброкачествена хиперплазия на простатата. Не е изключено двете състояния, засягащи жлезата, да протичат едновременно. Отличителни характеристики на острото възпаление на простатата са висока температура, втрисане, мускулни болки и други грипоподобни симптоми. От друга страна за доброкачествената хиперплазия на простатата е характерно да засяга по-възрастни мъже, най-често над 50-годишна възраст. Простатитът на свой ред е най-разпространения проблем с жлезата сред младите мъже.

Видове простатит

Има четири вида простатит. Най-сигурният начин за определяне на конкретния вид простатит и назначаване на подходящо лечение е консултацията с уролог. Вариантите на простатит са:

  • остър бактериален простатит
  • хроничен бактериален простатит
  • хроничен простатит (синдром на хронична тазова болка)
  • асимптоматичен възпалителен простатит

Най-честата форма на състоянието е острия бактериален простатит. Както подсказва името, „виновник“ за възпалението е бактериална инфекция. Ако не се овладее своевременно, прераства в продължителна или повтаряща се бактериална инфекция (хроничен бактериален простатит). Причините за синдром на хроничната тазова болка не са напълно разгадани, но едно е сигурно – при този вид хроничен простатит не е на лице инфекция. Асимптоматичният възпалителен простатит протича с възпаление на жлезата, без да са налице оплаквания. Досега не е открита причината за появата му.

Природен подход за овладяване на простатит

При наличие на някое от споменатите оплаквания е препоръчително да се проведе консултация със специалист. При простатит представителите на силния пол у нас могат спокойно да се доверят на Простабор Форте/ Prostabor® Forte самостоятелно или в допълнение към назначената медикаментозна терапия. Природният продукт подпомага мъжкото здраве като овладява отока и намалява размера на простатата. Облекчава възпалителните симптоми и се отразява благоприятно върху сексуалната функция. Изброените ползи се дължат на активната съставка – висококачествен стандартизиран екстракт от Сао Палмето (Serenoa Repens) – 320 mg. Няма данни за противопоказания и странични ефекти. Препоръчва се продължителен прием. Дозировката е по 1 капсула дневно, което прави продуктът икономически изгоден и подпомага придържането към терапията. Иновативната форма – Solucaps (течни капсули), осигурява цялостно и бързо усвояване от организма и по-мощен ефект.

Продуктът се предлага в аптеките в цялата страна. Може да бъде поръчан и от онлайн магазин МоМо –www.momo.bg.

borola