здрава простата

Здрава простата, тя гарантира изпълнението на най-важната функция в мъжкия организъм – да произвежда голяма част от семенната течност, която транспортира сперматозоидите навън. Следователно, здравата простата е от изключително значение за силния пол. С балансирана диета и здравословен начин на живот – вие може да я защитите.

С какво се характеризира здравата простата?

Обикновено, здравата простата има диаметър около четири сантиметра и тегло от 20 грама. Въпреки това, поради напредване на възрастта или различни заболявания, тя може да стане значително по-голяма и по-тежка с течение на времето. По правило, доста рядко се случва простата да се увеличи значително до 40-годишна възраст, но след навършване на 50-те – това е напълно нормално, а с това идва и натискът върху уретрата. Следователно, възрастта играе решаваща роля в т.нар. доброкачествено уголемяване на простатата. Естествено, хормоналният баланс, генетичните фактори, нездравословната диета, както и консумацията на алкохол и никотин, също.

Какви оплаквания могат да се появят при уголемена простата?

Простата е вътрешен орган, който се намира в непосредствена близост до пикочния мехур, промените в неговия размер могат да причинят проблеми при уриниране. Резултатът е, че се забелязва, по-често желание за посещаване на тоалетна, за уриниране.

Доброкачествена хиперплазия на простатата има тогава, когато простата е увеличена доброкачествено и нормално при по-възрастните мъже. По правило, увеличението и е придружено също от проблеми с уриниране и слабост на пикочния мехур.

Простатитът е възпаление на простатата, а ракът – най-често се открива при мъже в по-напреднала възраст. Въпреки това, ракът често се диагностицира в доста ранен стадий, което значително увеличава шансовете за възстановяване.

Както при възпалението, така и доброкачественото уголемяване и ракът на простата, могат да имат проявления като честа нужда от уриниране, парене, кръв в урината или спермата, или еректилна дисфункция. Затова е важно винаги да имате точна диагноза, поставена от лекар преди да пристъпите към каквото и да било.

Как да си осигурите здрава простата?

За здрава простата, вие може да спомогнете чрез начина си на живот. Приемът на достатъчно количество течности през целия ден е от изключителна важност. Опитайте се да съгласувате навиците си с ежедневието си, а това означава че винаги трябва да ходите редовно до тоалетна преди дълги пътувания, срещи или други дейности, отнемащи повече време. Съветваме ви да не приемате големи количества течности преди сън, за да не допринасяте за постоянното събуждане през нощта, поради нуждата от уриниране.

Пийте алкохол или кафе в умерени дози и само там, където наблизо има тоалетна, защото тези напитки имат доказано диуретично действие. А, относно никотина – препоръчваме пълно въздържание от него.

Каква диета е подходяща за здрава простата?

Балансираната диета и редовните упражнения са ключови елементи за здрава простата. Преди всичко, яжте храни, които могат да поддържат функциите на тялото ви. Включете в менюто си много плодове и зеленчуци, и избирайте пълнозърнести продукти, вместо такива от бяло брашно. Яжте риба редовно, особено такава, която съдържа омега-3 мастни киселини, напр. сьомга или пъстърва. Ограничете консумацията на месо, а по възможност – изключете напълно червеното месо от диетата си. Избягвайте и храни, съдържащи много захар, нездравословни мазнини и сол, доколкото е възможно. Също така, пийте предимно вода и неподсладени чайове, а не газирани напитки. По този начин, вие съзнателно ще поддържате простата си във форма, за да предотвратите появата на проблеми.

Добавете изцяло природен продукт към хранителния си режим за здрава простата

Доверете се на Простабор Форте/Prostabor® Forte за здрава простата. Изцяло натурален продукт с високо съдържание на стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето, осигуряващ максимална ефективност. Продуктът допринася и за поддържане на нормалната функция на жлезата и пикочно-половата система, които са така важни за мъжете. А, това че активната му съставка е под формата на мастноразтворими течни капсули го прави по-лесен за усвояване от организма. Приемайте по 1 капсула дневно, след хранене.

Може да го откриете в аптечната мрежа или онлайн в електронен магазин Момо – www.momo.bg.

borola