как се лекува простатит

Въпросът „как се лекува простатит“ вълнува голяма част от мъжете до 50-години, защото именно това е честия проблем с пикочните пътища, който засяга господата от тази възрастова група. Простатитът е възпаление на простатната жлеза, което може да причини дискомфорт и значително да влоши качеството на живот. В следващите редове споделяме отговорите на най-често задаваните въпроси по темата.

Какви са причините за простатит?

Тъй като има различни форми на простатит, причинителите на възпалението също варират според вида. Когато говорим за остър или хроничен бактериален простатит „виновниците“ за възпалението най-често са именно бактерии, причиняващи обичайните уроинфекции – Е.coli, Klebsiella, Enterobacter, Enterococcus, Staphylococcus aureus и други. В редки случаи причина за простатит могат да бъдат патогенни микроорганизми, предавани по полов път, като хламидия и гонорея.

Но хроничния простатит с небактериален произход, известен още като синдром на хронична тазова болка, и асимптоматичен възпалителен простатит са форми на състоянието, за които към момента не е известна точната причина. Фактори като предходна инфекция, стрес и хормонален дисбаланс се считат за предпоставки за тазово-възпалителна болест.

Простатит – засяга ли сексуалния живот на мъжете?

Половият живот може да бъде засегнат при мъжете с простатит. Около 60% от пациентите споделят, че страдат от болезнена еякулация, а 65% се оплакват от преждевременна еякулация. Според статистиката до 40% от мъжете с простатит имат еректилна дисфункция.

Как се лекува простатит?

Лечението на простатит отново зависи от първопричината за състоянието. Когато е налице бактериална инфекция, симптомите най-често се овладяват с помощта на болкоуспокояващи средства и антибиотик по лекарско предписание. В други случаи уринарните смущения може да се третират с помощта на медикаменти за свиване или отпускане на простатата. При хроничен простатит с небактериален произход често се назначава и физиотерапия за укрепване на тазовото дъно.

Важно е да отбележим, че сложната природа на простатита, значително затруднява възможностите за пълно излекуване. В повечето случаи се цели максимално облекчаване на смущенията и намаляване на рецидивите.

В допълнение към изброените средства за лечение на простатит уролозите у нас препоръчват Простабор Форте/ Prostabor® Forte. Изцяло природния продукт подпомага мъжкото здраве като овладява оттока и намалява размера на простатата. Облекчава възпалителните симптоми и се отразява благоприятно върху сексуалната функция. Изброените ползи се дължат на активната съставка – висококачествен стандартизиран екстракт от Сао Палмето (Serenoa Repens) – 320 mg. Няма данни за противопоказания и странични ефекти. Препоръчва се продължителен прием. Дозировката е по 1 капсула дневно, което прави продуктът икономически изгоден и подпомага придържането към терапията. Иновативната форма – Solucaps (течни капсули), осигурява цялостно и бързо усвояване от организма и по-мощен ефект.

Продуктът се предлага в аптеките в цялата страна. Може да бъде поръчан и от онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola