простатит последствия

Простатит, особено ако е хроничен, може да има отрицателни последствия върху сексуалния живот. Научете повече по темата от следващите редове.

Простатит и свързаните с него последствия върху секса

Поясняваме, че зад термина простатит се крие възпаление на простатата. Оплакването е често срещано. Около 1 на всеки 4 мъже е засегнат в даден момента от живота си. Характерните симптоми са болка и дискомфорт при уриниране. Резултатът е влошено качество на живот, включително и сексуален. Желанието и сексуалното удоволствие могат да намалеят или дори да изчезнат. За това си има логично обяснение. Много от потърпевшите мъже не могат да се възбудят и да получат ерекция, често еякулацията е болезнена.

При хроничния простатит последиците върху интимния живот са още по-тежки. Тук отваряме една скоба, че това е инфекция на простатата с продължителност над 3 месеца, която не се повлиява от обичайното лечение. Засегнати са близо 10% от мъжете, като състоянието може да продължи от месеци до години.

За съжаление, няма много проучвания по въпроса как точно влияе продължителният простатит върху секса. Темата е засегната мимоходом в брой на американското списание „Вайс“ (Vice).

На фокус е хетеросексуална двойка, в която мъжът е с хроничен простатит

В интервюто мъжът на име Дейвид разказва, че здравословното му състояние се е отразило негативно на секса. След еякулация чувствал болка в продължение на часове. Постепенно болезненото усещане взело превес над удоволствието и той престанал да търси интимна близост с партньорката си. За щастие, започнал да посещава терапевтичен център за хора с простатит. Там анализирали навиците му и идентифицирали кое усилва болката. Така например установили, че болезненото усещане става по-силно час след прием на бира. Специалистите коригирали навиците му и изготвили специален хранителен режим. Насърчили го да извършва редовни масажи на простатата. Благодарение на персонализираните грижи Дейвид успял да овладее болката. Това на свой ред му позволило отново да поеме контрол над живота си и да преодолее проблемите в сексуално отношение.

Изцяло природен продукт за предотвратяване на нежелани последствия от простатит в сексуален план

Простабор Форте/ Prostabor® Forte е разумно допълнение към лечението на простатит. Активната съставка е висококачествен стандартизиран екстракт от Сао Палмето (Serenoa Repens) – 320 mg.

Продуктът действа в няколко направления. Овладява възпалението/ отока и намалява размера на простатата. Облекчава възпалителните симптоми при простатит. Влияе благоприятно върху сексуалната функция.

Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Приемът може да е продължителен. Дозировката е по 1 капсула дневно, което прави продуктът икономичен и подпомага придържането към терапията. Иновативната форма – Solucaps (течни капсули), осигурява цялостно и бързо усвояване от организма и по-мощен ефект.

Продуктът се предлага в аптеките в цялата страна. Може да бъде поръчан и от онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola