лечение на уголемена простата

Минимално инвазивните процедури стават все по-предпочитано средство за лечение на уголемена простата, предлагайки ефективно облекчаване на уринарните симптоми. Въпреки че съществуват традиционни хирургични възможности, появата на тези процедури революционизира контролирането на доброкачествена хиперплазия на простатата (ДПХ), с по-малко рискове и по-бързо време за възстановяване. Вижте кои са те, а в края на статията ще предложим и едно неинвазивно природно средство за доброто здраве на мъжете.

Възходът на минимално инвазивните техники за лечение на уголемена простата

През последните години минимално инвазивните процедури добиха известност при лечението на уголемена простата. При тях се използват усъвършенствани технологии и инструменти за насочване и облекчаване на симптомите, свързани с , като същевременно минимизират травмата на околните тъкани.

Трансуретрална микровълнова терапия

Трансуретрална микровълнова терапия (ТУМТ) включва доставяне на микровълнова енергия през специално проектиран катетър. По този начин се нагрява и унищожава излишната простатна тъкан, която блокира потока на урината. Този целенасочен подход позволява прецизно лечение, като същевременно запазва целостта на околните структури. ТУМТ се извършва на амбулаторна база и обикновено изисква минимално време за възстановяване, което го прави привлекателна възможност за пациенти, търсещи облекчение от симптомите на ДПХ.

Емболизация на простатната артерия

Това е минимално инвазивна процедура, която включва инжектиране на малки частици в артериите, захранващи простатната жлеза. Като блокира притока на кръв към разширената тъкан на простатата, емболизацията на простатата предизвиква свиване и облекчава уринарните симптоми. За разлика от традиционните хирургични методи, тази процедура не изисква разрези и е свързана с по-малко усложнения и по-кратък болничен престой.

Термична терапия с водна пара

Терапията с пара, наричана още термична терапия с водна пара, е минимално инвазивен вариант за лечение на уголемена простата, който работи чрез повлияване размера на жлезата. Доказано е, че този метод ефективно отстранява излишната простатна тъкан и е с ниска степен на риск от странични ефекти. Подходящ е за лечение на леко или умерено тежко уголемяване на жлезата. Терапията с пара се извършва под местна анестезия в клиника. Повечето пациенти съобщават само за лек дискомфорт по време на лечението, но без болка, тъй като не се налага да се правят разрези. При процедурата се вкарва малка игла в уретрата като се позиционира в простатната жлеза. Иглата произвежда парна топка, която обгражда тъканта на простатата без да се засягат околните тъкани. Колкото по-голям е размерът на жлезата, толкова повече процедури се изискват, но обикновено състоянието се овладява с еднократно прилагане на парната терапия. След манипулацията иглата се отстранява и временно се поставя катетър – за 3 до 5 дни, за да се дренира урината от пикочния мехур. Пациентите могат да се приберат у дома в същия ден след парната терапия и да възстановят извършването на обичайните ежедневни дейности в рамките на няколко дни.

Неинвазивно природно средство за лечение на уголемена простата

Простабор Форте / Prostabor® Forte е иновативно решение за нормализиране функцията на простатата и пикочо-пoловата система по напълно натурален път. Благоприятният ефект върху мъжкото здраве се дължи на активната съставка – екстракт от Сао Палмето. При редовен прием на продукта се наблюдава значително намаляване размера на простатата и отока, и овладяване на споменатите симптоми при уриниране. Данните показват, че действието на продукта е съизмеримо с това на синтетичните лекарства, като при над 50% от пациентите се наблюдава подчертано и трайно подобрение. Изцяло природният състав гарантира високия профил на безопасност, като няма данни за странични ефекти или противопоказания дори при дълговременна употреба. Дозировката е по 1 течна капсула дневно (Solucaps), което улеснява придържането към терапията и е икономически изгодно.

Потърсете в аптеките в страната или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola