факти за доброкачествената хиперплазия на простатата

Мъжете трябва да са наясно с всички факти за доброкачествената хиперплазия на простатата, за да могат добре да преценят ситуацията. Правилно използвана, информацията може много бързо да даде отговор на въпроси и вземането на адекватни решения. Затова и тази статия има точно такава цел и е специално изготвена за силният пол. Не губете време, информирайте се сега!

Факти за доброкачествената хиперплазия на простатата събрани на едно място

Мъже, в следващите редове ще разберете защо е толкова важно да следите здравето на простатата и какви са последиците, ако не му обърнете внимание.

Доброкачествената хиперплазия на простатата е често срещана

Един от интересните факти за доброкачествената хиперплазия на простатата (ДХП), с който може би повечето хора не са запознати е, че състоянието е изключително разпространено. Толкова, че се възприема идеята, според която всеки мъж ще бъде засегнат от него, стига да живее достатъчно дълго. Не е ясно кое точно причинява ДХП, но според специалистите основни фактори за развитие на заболяването са възрастта и промяна в нивата на мъжкия полов хормон – тестостерон.

Нелекуван, аденомът на простатата води до усложнения

Голяма част от силния пол са наясно, че проблемите с уринирането влизат в „пакета услуги“ в процеса на остаряване. Често ги приемат за нещо нормално и се настройват психически за това, че няма как да бъдат избегнати и ще се превърнат в част от тяхното ежедневие. Добре е обаче да сте наясно, че ако състоянието се остави без лечение и не се вземат адекватни мерки навреме, то със сигурност ще доведе до влошаване здравословното състояние на мъжа.

Доброкачествената хиперплазия на простатата като причина за проблеми с пикочния мехур

С всеки следващ абзац, нашият екип се старае да ви покаже различни по сериозност факти за доброкачествената хиперплазия на простата, за да ви докаже, че нещата изобщо не са за подценяване. В този случай, с течение на времето ДХП може да стане причина за удебеляване на стените на пикочния мехур и понижаване капацитета на вместимост на урината. Нарастването на простатната жлеза притиска уретрата и я запушва, което е причина за нарушаване естествения процес на уриниране. За да компенсира това запушване, мускулната стена на пикочния мехур започва да прави по-силни контракции, за да изкара останалата течност. Това води до удебеляване стената на мехура, от което вместимостта му намалява. Той започва да събира все по-малко количество урина, а това предизвиква по-чести позиви за уриниране. Запушването започва да става по-сериозно, контракциите изтласкват все по-малко количество урина, вследствие на което се стига и до нейното задържане.

Увреждане на бъбреците заради доброкачествената хиперплазия на простатата

Един от малко известните факти за доброкачествената хиперплазия на простатата, е че заради свръх работещия пикочен мехур може да се повиши налягането върху бъбреците. А това често е причина за тяхното увреждане и неправилно функциониране. А от друга страна задържането на урина, може да предизвика и различни уринарни инфекции, които да достигнат и до бъбреците.

Помощ от природата за овладяване на състоянието – един от най-важните факти за доброкачествената хиперплазия на простатата

Знаете ли, че на пазара има природен продукт подходящ за профилактика, който е и използван като алтернативна терапия при простатна хиперплазия. Простабор Форте / Prostabor® Forte е изцяло натурално средство, което съдържа оптимални количества висококачествен екстракт на Сао Палмето. Благодарение на действието на активната съставка се преодолява възпалението на пикочния мехур, простатата и уретрата. А редовният прием на продукта понижава значително силата на леко и средно изразените симптоми на доброкачествената хиперплазия на простатата. Иновативната фармацевтична форма на капсулите – Solucaps гарантира бързото му усвояване от организма и по-мощен ефект. Това не е всичко! Той е икономически изгоден, тъй като се приема само по 1 капсула на ден.

Потърсете го в аптеките или поръчайте сега онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola