проблеми с уринирането при мъжете

Доброкачествената хиперплазия на простатата (или уголемена простата) обикновено се проявява с проблеми с уринирането при мъжете. Тази малка жлеза с голямо значение за мъжкото здраве може да създаде редица главоболия на господата, особено след 50 години. Неотложните позиви за уриниране, включително през нощта, трудностите при започване на уриниране, тънка струя на урината и усещане за неизпразнен мехур са най-честите смущения при уголемена простата. Ако не се полагат своевременни грижи за състоянието на жлезата, с годините доброкачествената хиперплазия на простатата може значително да влоши качеството на живот. Ето защо в следващите редове обръщаме специално внимание на техниките за облекчаване на неразположенията при уголемена простата.

Лечение на уголемена простата

Медикаментозната терапия облекчава оплакванията при уголемена простата, а при тежки симптоми може да се обмисли и оперативно лечение. Но при господата, чиито смущения са по-леки, дори промените в начина на живот могат да помогнат за облекчаване на проблемите с уринирането. Независимо какъв подход за лечение на доброкачествена хиперплазия на простатата ще се предприеме е от значение какви са индивидуалните оплаквания на пациента и очакванията за крайния резултат от терапията.

Овладяване на проблемите с уринирането при мъжете – ето немедикаментозните решения

Мъжете с леки до умерени симптоми често установяват, че промените в начина на живот могат значително да облекчат неприятните симптоми на доброкачествена хиперплазия на простатата. Една от препоръките е да се провери дали приеманите лекарства за други медицински състояния биха могли да влошат уринарните симптоми. Ако се установят такива странични ефект, може да се обсъди с лекуващия специалист какви са алтернативите. Ако използвате лекарства, които стимулират уринирането, не ги приемайте непосредствено преди шофиране, пътуване, посещение на събитие или лягане.

Друга препоръка на уролозите е да се ограничи приема на течности. За да предотвратите честите посещения до тоалетната, е удачно да се контролира колко течности пиете и кога. Основно правило е да не се приемат напитки или храни с високо съдържание на вода, като диня, час-два преди лягане. Тази стратегия помага да се избегнат неприятните позиви за уриниране през нощта. Също така е удачно да се избягват кофеиновите и алкохолни напитки, известни с диуретичното си действие.

Не на последно място – променете времето и начина, по който изпразвате пикочния си мехур, за да намалите и облекчите симптомите при уриниране. Основно правило е да не се отлагат първите позиви за уриниране, за да не се задържа урината. Също така преди дълго пътуване, отидете до тоалетната и се опитайте да уринирате, когато имате възможност, дори и да не изпитвате нужда точно тогава. На мъжете с уголемена простата се препоръчва и т.нар. двойно уриниране – след всяко посещение на тоалетната по малка нужда, направете втори опит след няколко минути.

Проблеми с уринирането при мъжете – имат природно решение

Мъжете с доброкачествена хиперплазия на простатата у нас спокойно могат да се доверят на Простабор Форте / Prostabor® Forte. Продуктът е мощно натурално средство за овладяване на мъчителните симптоми при уголемена простата. Този ефект е възможен, благодарение на висококачествения стандартизиран екстракт от Сао Палмето (320 mg). Поради действието си, лечебното растение е известно като „природен катетър”. Приемът му спомага за улесняване на уринирането, редуциране на позивите през нощта и иритацията (дразненето) на пикочния мехур. Има директно въздействие върху размера на простатата, като намалява нейния оток и възпаление.

Природното средство има безотказен положителен ефект, без рискове за здравето. За разлика от синтетичните медикаменти, продуктът не влошава, а допринася за подобряване на сексуалните функции. Има добра поносимост и може да се употребява продължително време.

borola