често уриниране нощно време

Проблемът с често уриниране нощно време е сред най-изявените симптоми на доброкачествена хиперплазия на простатата при мъжете. Смущението, известно още като никтурия, нарушава съня и може да влоши качеството на живот при господата. Другите оплаквания, които също се появяват при уголемяване на простатата, включват чести неотложни позиви за уриниране и през деня, трудности при започване на уриниране, слаба или прекъсната струя на урината, усещане за неизпразнен мехур и др. В следващите редове споделяме повече за малките промени, които помагат за овладяване на никтурията и подобряване на съня при мъже с уголемена простата.

Често уриниране нощно време – воденето на специален дневник помага

Идеята на дневника е да наблюдавате и записвате колко течности пиете, какви храни ядете, дали приемате диуретик и колко често, както и колко пъти уринирате, включително през нощта. Посещенията на тоалетната по малка нужда над 10 пъти на денонощие са индикация, че уринирате твърде често. Целта на дневника е по-лесно да управлявате факторите, които допълнително могат да влошат никтурията, като прием на течности, определени храни или лекарства в часовете преди лягане.

Ограничете приема на течности и диуретични лекарства преди лягане

Приемът на течности в часовете преди лягане е предпоставка за често уриниране нощно време. Това важи и за консумацията на алкохол и кофеин, които имат свойството да стимулират пикочния мехур.

На мъжете с уголемена простата, които приемат диуретик за високо кръвно налягане, подуване на краката или застойно сърдечно заболяване, се препоръчва да се консултират със специалист, дали лекарството може да се вземе в по-ранните следобедни часове вместо вечер. По този начин диуретика ще накара тялото да произвежда повече урина следобед и вечер, което вероятно ще доведе до намаляване на уринирането през нощта.

Опитайте двойно уриниране преди лягане

За мъжете с уголемена простата, които страдат от никтурия, експертите препоръчват да опитат т.нар. техника за двойно уриниране. Тя е много лесна и изисква да посетите тоалетна два пъти (с времеви период между тях) преди лягане. Целта на този подход е по-добро изпразване на пикочния мехур и избягване на позивите за уриниране през нощта.

Природен продукт срещу често уриниране нощно време

Тъй като нощното уриниране при уголемена простата не е състояние, което се подобрява от само себе си, експертите препоръчват придържането към адекватна терапия. За целта пациентите с доброкачествена хиперплазия на простатата у нас спокойно могат да се доверят на Простабор Форте /Prostabor® Forte. Продуктът е мощно натурално средство за овладяване на уголемената простата и съпътстващите симптоми, включително нощно уриниране. Този ефект е възможен, благодарение на висококачествения стандартизиран екстракт от Сао Палмето (320 mg). Поради действието си, лечебното растение е наричано „природен катетър”. Приемът му спомага за улесняване на уринирането, редуциране на никтурията и иритацията (дразненето) на пикочния мехур. Има директно въздействие върху размера на простатата, като намалява нейния оток и възпаление.

Природното средство има безотказен положителен ефект, без рискове за здравето. За разлика от синтетичните медикаменти, продуктът не влошава, а допринася за подобряване на сексуалните функции. Има добра поносимост и може да се употребява продължително време.

borola